YALOVA, HEP O’NUN KENTİ – Kent 77 TvKent 77 Tv
YALOVA, HEP O’NUN KENTİ
116
10 Kasım 2022 - 15:58

Yalova Cumhuriyet Meydanı’nda, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete bedenen ayrılışının 84. yılı olması sebebiyle anma programları düzenlendi.

10 Kasım Perşembe günü 2022 tarihinde Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yıldönümü kapsamında il protokolü, şehit yakınları ve gazilerin katılımı ile çelenk sunma töreni ve anma programı düzenlendi.

Yalova Valiliği, Yalova Belediye Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı, Ak Parti Yalova İl Başkanlığı, MHP Yalova İl Başkanlığı, CHP Yalova İl Başkanlığı, Memleket Partisi Yalova İl Başkanlığı, İyi Parti Yalova İl Başkanlığı, Yalova Baro Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği Yalova Şubesi ile Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Yalova Şubesinin çelenkleri Atatürk Anıtına sunuldu. Meydandaki törende saatler 09:05’i gösterdiğinde çalınan sirenler eşliğinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Törenin ardından Raif Dinçkök Kültür Merkezinde Prof. Dr. Halil İnalcık Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Abidin Açar tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirildi. Açar konuşmasında, “Bugünün anlamı bir başka bizim için…Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün, aramızdan ayrılışının 84. yıldönümü. Bütün imkansızlıklara rağmen “Ya istiklal ya ölüm” diyerek Anadolu’nun bağrında yaktığı ateşle yola çıkan ve tüm dünyaya meydan okuyan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, askeri dehası ile düşmanlarını dize getirerek dünya tarihine altın harflerle kazınan bir kahramanlık ve kurtuluş destanı yazmış, yepyeni bir ruhla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur. Büyük önder, fikir, ideal ve eserleriyle bağımsızlığımızdan tarihimize, dilimizden sanatımıza ve benliğimize kadar en gerçek fikirlerin ve en sıcak duyguların içinde hep aramızda yaşayan bir liderdir.” ifadelerini kullandı.

Katılımcılar tarafından büyük beğeni toplayan program sonrasında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma konulu resim, mektup ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Muammer Erol tarafından ödüller takdim edildi.

Programın son etkinliği Prof. Dr. Halil İnalcık Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo oldu.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
“YAZMANIN ONARICI GÜCÜ VE KADINCA YAZMAK”
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
OLAĞANÜSTÜ MECLİS TOPLANTISINDA BİRLİKLER SEÇİLDİ
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ABD’de Gazze protestoları üniversitelere yayılıyor!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
TÜRK GIDA KODEKSİ ARI ÜRÜNLERİ TEBLİĞİ YAYIMLANDI

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz