TÜRK GIDA KODEKSİ ARI ÜRÜNLERİ TEBLİĞİ YAYIMLANDI – Kent 77 TvKent 77 Tv
8
26 Nisan 2024 - 9:34
TÜRK GIDA KODEKSİ ARI ÜRÜNLERİ TEBLİĞİ YAYIMLANDI

Ülkemizin önemli üreticisi olduğu ve üretimi giderek artan bal dışındaki arı ürünleri polen, propolis, arı sütü ve arı ekmeği için Türk Gıda Kodeksi kapsamında ilk kez bir mevzuat yayımlandı.

 

Polen, propolis, arı sütü ve arı ekmeği gibi arı ürünlerini içeren Türk Gıda Kodeksi Arı Ürünleri Tebliği 25/04/2024 tarih ve 32527 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Taslak Tebliğ ile “arı sütü, propolis, ham propolis, arı poleni, arı ekmeği, toz arı sütü ve kurutulmuş poleni” için ürün tanımları yapıldı.

Ayrıca, bu ürünler için gıda güvenilirliğine yönelik genel ve spesifik özellikler belirlenerek, propolisin sadece takviye edici gıda olarak piyasaya arz edilmesine yönelik düzenleme yapıldı ve ham propolisin işlenmeden doğrudan son tüketiciye arz edilmesi engellendi.

Ülkemiz bulunduğu coğrafik konumu itibariyle dünyada bal elde edilebilecek bitki çeşidinin ¾’üne sahip.

Arılı kovan ve bal üretimi bakımından ülkemiz dünyada söz sahibi bir ülke. Yapılan düzenlemeyle balın yanında katma değeri yüksek diğer arı ürünleri olan polen, arı sütü, propolis ve arı ekmeği için kriterler belirlenmesi, bu ürünlerin üretimini ve ihracatını artırarak ülke ekonomisine katkı sağlayacak.

Tebliğin yürürlüğe girmesiyle ülkemizde arıcılık ve arı ürünleri sektörünün daha da gelişeceği ve katma değerinin artacağını değerlendiriliyor.

Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da gıda güvenilirliğinin temin edilmesine yönelik çalışmalar kararlılıkla devam edecek.​

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
FAZLACA, VATANDAŞLARLA BULUŞTU
GÜNDEMKent77 Tv HaberYalova HaberleriYEREL HABERLER
Yandaş medyaya 29 milyon lira akmış!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
TRT Lefkoşa Temsilcisi Sefa Karahasan’ın Diploması Sahte Çıktı!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
GAZİPAŞA CADDESİ’NDE ÇİÇEKLER SÖKÜLÜP YERE ATILDI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Yalova sahilleri için Mavi Bayrak çalışması başlatılacak

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz