YALOVA KENT KONSEYİ KADINLAR MECLİSİ TARAFINDAN  İSTANBUL’UN TARİHİ, MİSTİK, KÜLTÜR VE SANAT ALANLARINA MUHTEŞEM BİR GEZİ YAPILDI – Kent 77 TvKent 77 Tv
17
26 Nisan 2024 - 11:00
YALOVA KENT KONSEYİ KADINLAR MECLİSİ TARAFINDAN  İSTANBUL’UN TARİHİ, MİSTİK, KÜLTÜR VE SANAT ALANLARINA MUHTEŞEM BİR GEZİ YAPILDI

Kadın Meclisi Başkanı Fadime Yıldırım Karoğlu, gezinin ülkemizin kültürel, tarihi ve doğa mirasının örneklerinden Beşiktaş Ihlamur Kasrı, Yahya Efendi Dergâhı, Emirgan Sakıp Sabancı Müzesi ve Emirgan Korusu’na gerçekleştirdiklerini, gezinin amacına tam olarak ulaşabilmesi amacıyla Önder Özel Öğretim Kursu Kurucu Öğretmeni ve KENT 77 Gün Işığı programının yapımcısı Edebiyat Öğretmeni Şennur Türk’ün gruba gönüllü rehberliği eşliğinde yapıldığını belirtti.

 

Gezi, Osmanlı İmparatorluğunun son dönem tarihi yapılarından, döneminin padişahlarının günlük dinlenme yeri olarak kullanılmış İstanbul’un incilerinden biri olan Beşiktaş Ihlamur Kasrı’nın ziyareti ile başladı. Kasrın mimarisi ve bahçesine hayran kalan ziyaretçilerin ikinci durağı, mistik havası ve muhteşem manzarası ile İstanbul Boğazı’nın dört manevi bekçisi olarak bilinen Yahya Efendi Dergâhı oldu.

Kanuni Sultan Süleyman’ın süt kardeşi olan Yahya Efendi’nin yaklaşık beş yüz yıl önce messcit, tevhidhane, medrese, hamam, çeşme ve evlerden oluşan bir külliye niteliğinde tekke yaptırmıştı. Vefatından sonra kabri üzerine Mimar Sinan tarafından yapılan bir minber ile mescit camiye dönüştü. Bugün Yahya Efendi’nin ve ailesinden kişilerin mezarının yanı sıra birçok devlet erkanı ve yakınının, edebiyatçının ve halktan kişilerin mezarlarının bulunduğu türbenin mistik, zarif ve muhteşem boğaz manzaralı camii de ziyaretçilerin kalbini çaldı.

Emirgan’a uzanan yolculuk, kısa bir serbest zamanın peşi sıra Sakıp Sabancı Müzesi’nin Osmanlı son dönemi resim sanatının en güzel örneklerinin sergilendiği 1. Salon’u ve “UNUTULMUŞ BİR CUMHURİYET KADINI MELEK CELAL” resim sergisinin gerçekleştirildiği 2. Salon’da devam etti. Melek Celal, ressamlığının yanı sıra, heykeltıraş, yazar, eleştirmen olarak da tanınır. Melek Celal’in, 1936 yılında yaptığı seçme ve seçilme hakkını elde eden Türk kadınını temsil eden Eski Büyük Millet Meclisi Kürsüsünde adlı resmi serginin en önemli odak noktalarından bir oldu. Sergi sonrası köşkün bahçesinin ve manzaranın büyüleyici atmosferi içinde biraz yorgunluk atıp gezinin son durağı Emirgan Korusu’na geçilerek ve Pembe Köşk’teki bahar havası içinde gezinin ilk değerlendirmeleri yapıldı.

Başkan Fadime Karoğlu, geziye katılan ve katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Kültür, sanat ve doğa gezilerinin toplumun geçmişiyle bugünü arasında sağlıklı köprü kurmak için en etkili yollardan biri olduğu ve bu bakımdan büyük önem arz ettiğini, bu amaçla bu tür geziler gerçekleştirmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
FAZLACA, VATANDAŞLARLA BULUŞTU
GÜNDEMKent77 Tv HaberYalova HaberleriYEREL HABERLER
Yandaş medyaya 29 milyon lira akmış!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
TRT Lefkoşa Temsilcisi Sefa Karahasan’ın Diploması Sahte Çıktı!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
GAZİPAŞA CADDESİ’NDE ÇİÇEKLER SÖKÜLÜP YERE ATILDI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Yalova sahilleri için Mavi Bayrak çalışması başlatılacak

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz