DÜNYA ÇOCUKLARI, ATATÜRK’ÜN KENTİ YALOVA’DA BULUŞACAK – Kent 77 TvKent 77 Tv
DÜNYA ÇOCUKLARI, ATATÜRK’ÜN KENTİ YALOVA’DA BULUŞACAK
357
23 Haziran 2022 - 15:11

Yalova Uluslararası 2. Yürüyen Köşk Müzik ve Dans Çocuk Festivali 4-7 Temmuz tarihleri arasında Yalova’da gerçekleştirilecek.

10 ayrı ülkeden katılacak olan 700 Çocuk, Festivalin kapanış günü olan 7 Temmuz saat 19.30’da Atatürk Anıtı önünde “Atabarı” oynayacak.

Festivalin amaçlarının, farklı yaşam ve kültürlerden gelen çocukların din, dil ırk, fark etmeksizin birbirleriyle kaynaşmaları, kendi kültürlerini tanıtmaları, sevgi ve kardeşlik duygularının paylaşması olduğunu iletti.

Yalova Yürüyen Köşk Kültür Sanat Akademisi Gençlik ve Spor Kulübü Dernek Başkanı Hakan Evciman “Gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonla dünya çocukları Atatürk’ün kenti Yalova’da buluşuyor”  sloganıyla barışın tüm dünyada egemen olması çağrısını bir kez daha ifade edecekler. Festivalimize; Sırbistan, Macaristan, Polonya, K. Makedonya, K. Osetya, Kabartay-Balkarya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan ve Türkiye’den Erzurum, Van, Kocaeli, Muğla, Çankırı, Sinop ve Edirne’den ekipler gelecek” dedi.

Yalova Uluslararası 2. Yürüyen Köşk Müzik ve Dans Çocuk Festivali’nin 4 Temmuz Pazartesi Günü Saat 19.30 ‘da Kortej eşliğinde yürüyüş ile başlayacağını belirten Evciman, “Kortej yürüyüşün ardından 20.30’da Gazipaşa Caddesi MiniAmfi’de katılımcı ekipler gösteri yapacak. 5 Temmuz günü aynı yerde aynı saatte gösterilerimiz devam edecek.7 Temmuz Perşembe günü Saat 19.30’da katılımcı ekipler, Atatürk Anıtı önünde topluca Atabarı oynadıktan sonra, Saat.21.00’de Barış Manço Açık Hava Tiyatrosunda kapanış gösterisiyle festivalimiz sona erecek. Festivalimizin gerçekleşmesine katkı sunan Yalova Belediye Başkan Vekili Sayın Mustafa Tutuk’a teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

 

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
“YAZMANIN ONARICI GÜCÜ VE KADINCA YAZMAK”
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
OLAĞANÜSTÜ MECLİS TOPLANTISINDA BİRLİKLER SEÇİLDİ
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ABD’de Gazze protestoları üniversitelere yayılıyor!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
TÜRK GIDA KODEKSİ ARI ÜRÜNLERİ TEBLİĞİ YAYIMLANDI

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz