Türkiye'nin satrançta en genç büyük ustası (GM) 16 yaşındaki Ediz Gürel oldu. – Kent 77 TvKent 77 Tv
17
28 Mart 2024 - 14:00
Türkiye’nin satrançta en genç büyük ustası (GM) 16 yaşındaki Ediz Gürel oldu.

Türkiye Satranç Federasyonundan yapılan açıklamada “Ülkemizin en genç büyük ustası Ediz Gürel. 15’inci büyük ustamız genç yıldızımız, başarılı sporcumuz Ediz Gürel.” denildi.

Açıklamada ayrıca “Ediz Gürel bu başarısıyla aynı zamanda ülkemizin en genç GM ünvanı alan sporcusu oldu. Prag Satranç Festivalinde göstermiş olduğu müthiş performans ile son GM normunu tamamlayan sevgili sporcumuz Ediz Gürel ile gurur duyuyoruz.” ifadelerine yer verildi.

2019 yılında Avrupa Okullar Şampiyonası’nda elde ettiği 3.ülük sonrasında Usta Adayı (CM) unvanını kazanan Ediz Gürel, 2021’de FIDE Ustası (FM) ve 2022’de Uluslararası Usta (IM) ünvanlarına sahip oldu. 2024 Prag Uluslararası Satranç Festivali’nde Challangers turnuvasında elde ettiği başarı ile Büyük usta (GM) unvanını kazanma hakkı elde etti.

TBMM Kupası finalinde GM Mustafa Yılmaz’a karşı mücadele ederek ikinci olan Gürel, 2023 Avrupa Bireysel Satranç Şampiyonası’nda 14. olarak Büyük usta (GM) normu kazandı. Bu başarı ile FIDE World Cup’a katılım hakkı elde eden Gürel, turnuvada Büyük usta (GM) Velimir Ivic’e karşı çıktığı maçta dikkat çeken bir performans sergiledi.

Türk Hava Yolları SK’nün kadrosunda yer alarak 2023 yılında Türkiye Satranç Süper Ligi şampiyonluğu yaşayan Gürel, Cumhuriyetimizin 100. Yılı Türkiye İş Bankası Satranç Kupası finalinde Büyük usta Emre Can’ı 2-0 yenerek şampiyon oldu. 2024 Prag Uluslararası Satranç Festivali’nde ise Challangers turnuvasında elde ettiği üçüncü ve son norm ile Büyük usta (GM) unvanını resmen kazandı.

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
“YAZMANIN ONARICI GÜCÜ VE KADINCA YAZMAK”
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
OLAĞANÜSTÜ MECLİS TOPLANTISINDA BİRLİKLER SEÇİLDİ
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ABD’de Gazze protestoları üniversitelere yayılıyor!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
TÜRK GIDA KODEKSİ ARI ÜRÜNLERİ TEBLİĞİ YAYIMLANDI

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz