ŞAP AŞISININ YAPILMIŞ OLMASI ZORUNLU – Kent 77 TvKent 77 Tv
ŞAP AŞISININ YAPILMIŞ OLMASI ZORUNLU
358
14 Mart 2022 - 12:49

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele projesi kapsamında Şap ve LSD (Sığır Çiçeği)  aşılama kampanyası devam ediyor.

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele projesi kapsamında 01 Şubat 2022 tarihinde başlatılan 2022 yılı ilkbahar Şap ve LSD (Sığır Çiçeği)  aşılama kampanyası devam ediyor. Şap kampanyası 31 Mart 2022 tarihine kadar devam edecek.

Bilindiği üzere şap hastalığı bütün çift tırnaklı hayvanlarda (sığır, manda, koyun keçi domuzların yanında yabani çift tırnaklı hayvanlar) rastlanan, büyük ekonomik kayıplara neden olan, çok bulaşıcı viral bir hastalık. Şap ağızda, tırnakta ve memelerde yaralar oluşturan bu hastalık; et veriminde % 30-45, süt veriminde % 15-35 arasında kayıplarına neden oluyor.  Özellikle genç hayvanlar hastalığa karşı son derece hassas ve hastalık ölümle sonuçlanabiliyor. Hastalıktan korunma yolu ise hayvanların 6 ay aralarla yılda iki kez (ilkbahar, sonbahar) aşılanması şekilde gerçekleşiyor. Ayrıca büyükbaş hayvanların il dışına sevklerinde ve hayvancılık desteklemelerinde şap aşısının yapılmış olması zorunlu.

Kampanya süresince İlimizde bulunan büyükbaş hayvancılık işletmelerinin tamamına ulaşılmaya çalışılacak. Görevli personelin aşılama için ulaşamadığı ya da herhangi bir nedenle aşılanamayan büyükbaş hayvanı olan yetiştiricilerin kampanya döneminde hayvanlarına aşı yaptırmaları ve ayrıntılı bilgi almaları için İl ve İlçe Tarım Orman Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekiyor.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
“EMEKLİLERİMİZ AYDA 272 EURO MAAŞ ALIYOR DEDİM İNANDIRAMADIM”
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
FRANSIZ MADEN SUYUNDA DIŞKI VE İNSANDA BULUNAN BAKTERİ TESPİT EDİLDİ!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Yalova Emek ve Demokrasi güçleri’nden “HAYDİ 1 MAYIS’A” çağrısı
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
CHP’den Fazlaca’ya ziyaret
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
“YAZMANIN ONARICI GÜCÜ VE KADINCA YAZMAK”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz