“BU BİR 'VEDA' DEĞİL, 'VEFA' YAZISIDIR” – Kent 77 TvKent 77 Tv
“BU BİR ‘VEDA’ DEĞİL, ‘VEFA’ YAZISIDIR”
464
22 Haziran 2020 - 15:20

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, görevden ayrılışı nedeniyle “Bu Bir ‘veda’ değil, ‘vefa’ yazısıdır” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

“Elbette sevdiğiniz ve sevildiğinizi umduğunuz yerden ayrılacağınızda burukluk hissedersiniz. Bir yandan ayrılığın hüznünü yaşarken diğer yanda yeni görevimizin heyecanını yaşıyorum” sözleriyle yazısına başlayan Müdür Tosun,  Yalova’ya ve onun güzide insanlarına vefa yazısı hazırlamak istediğini ve şehrin insanlarına bir vefa borcunun olduğunu söyledi.

Tosun, görev süresi boyunca güvene ve işbirliğine dayalı, hizmet odaklı, hiç kimsenin ötekileştirilmediği, herkesin kendini ifade edebildiği bir çalışma ortamı oluşturmaya gayret ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Oluşturduğumuz sinerji ile başarılı projelere imza attığımızı düşünüyorum. ‘Sizin en hayırlınız insanlara faydalı olandır’ düsturunca ilk günkü heyecanla çalışmanın mutluluğunu ve başarmanın hazzını yaşadık. Her proje bizi başka bir proje için motive etti. ‘İki günü bir olan ziyandadır’ hadis- i şerifini hatırlayarak bize emanet nesilleri vatan, millet, bayrak sevdalısı ve ülkemizin kalkınmasını sağlayacak donanımla yetiştirmeyi hedefledik. Yöneticilik görevimi; mutlu çocuğun, mutlu toplumun inşacısı olduğu bilinci ile sürdürmeye çalıştım. Eğitim müesseselerimize ve milletimize hizmet bilinci ile Bakanlığımızın tarafımıza tevdi ettiği görevleri özveri ile ifa etmeye gayret ettim. Eğitimin bütün kademelerinde hizmet etmiş bir yönetici olarak Yalova’mızın eğitim çıtasını bir adım daha ileri götürmenin heyecanını yaşadık.  Göreve başlarken ‘Son üç yılın üçüncü müdürüyüm. Görevimizin ne zaman biteceğini bilemeyiz. Bize düşen kaldığımız süre içerisinde en iyisini yapmaktır’ ifadelerini çokça kullanmıştım. Hedeflediğimiz, hayalini kurduğumuz birçok projeye şahit olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Eğitim Yatırımları ile ilimizde bulunmayan okul türlerini hizmete açtık. Özellikle bu yıl hasat zamanımız oldu.  Eğitim tarihimizin en önemli yatırımları olan Özel Eğitim Kampüsü, İmam Hatip Külliyesi, Çiftlikköy Halk Eğitim Merkezi Rehberlik Araştırma Merkezi ve Bilim Sanat Merkezi inşaatları tamamlanarak hizmete açıldı. Güzel Sanatlar Lisemizin açılması, Spor Lisemizin ise hayırsever protokolünün imzalanıp yer tahsisinin yapılması mutluluğumuzu katladı. Görev yaptığımız bu süre içerisinde desteğini esirgemeyen Sayın Valilerimize, Milletvekillerimize, Siyasilerimize, paydaş olduğumuz Kurum Amiri Arkadaşlarımıza, Sivil Toplum Örgütlerimizin değerli yöneticilerine, mahalle ve köy muhtarlarımıza, basınımızın güzide temsilcilerine kısacası gönül dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum.”

Tosun, Yalova’da gerçekleştirilen her başarının altında meslektaşlarının imzası ve büyük emeği olduğuna vurgu yaptı.

Meslektaşlarına teşekkür eden Tosun, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bugüne kadar kutlu bir gaye uğruna haftanın her gününü ve günün her saatini işimize adamış olmanın vermiş olduğu gönül rahatlığı ile Eğitimde Marka Şehir Yalova’ dan  ayrılırken hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Makamlar gelip geçici ve emanet olduğunun bilincinde, emaneti yere düşürmeden gök kubbede hoş bir seda bıraktığımız umuduyla 17 yıldır farklı görevlerde hizmet etme fırsatı bulduğum ikinci memleketim olarak gördüğüm şehrimize helallik dileğiyle arzı veda ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Allaha ısmarladık.”

Öte yandan  Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü görevine Dr. Abdülaziz Yeniyol atanmıştı.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
“EMEKLİLERİMİZ AYDA 272 EURO MAAŞ ALIYOR DEDİM İNANDIRAMADIM”
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
FRANSIZ MADEN SUYUNDA DIŞKI VE İNSANDA BULUNAN BAKTERİ TESPİT EDİLDİ!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Yalova Emek ve Demokrasi güçleri’nden “HAYDİ 1 MAYIS’A” çağrısı
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
CHP’den Fazlaca’ya ziyaret
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
“YAZMANIN ONARICI GÜCÜ VE KADINCA YAZMAK”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz