YALOVA ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI KONGRE MERKEZİ KURACAK – Kent 77 TvKent 77 Tv
YALOVA ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI KONGRE MERKEZİ KURACAK
304
29 Ağustos 2020 - 12:05

Y

alova Üniversitesi (YAÜ) Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, devraldıkları eski Etibank Tesisleri arazinde “Uluslararası Kongre Merkezi” projesini hayata geçirmek istediklerini söyledi.

 

Prof. Dr. Cebeci, Kent 77’ye yaptığı açıklamada, üniversitelerinin genç ve hızlı ilerleyen bir üniversite olduğunu söyledi. Cebeci, 15 bin civarında öğrenciye eğitim verdiklerini ve 8 fakültelerinin olduğunu kaydetti. Bu fakültelerden 3 tanesinin 1 yıl önce açıldığını anlatan Cebeci, çok genişlemeyi düşünmediklerini söyledi.

“TÜRKİYE’NİN İSLAM VE TÜRK DÜNYASINDAKİ LİDERLİK MİSYONU VAR”

Üniversitelerini uluslararası düzeyde etkin hale getirmek istediklerini belirten Cebeci, şöyle konuştu:
” Bunun için de Türkiye’nin biliyorsunuz dünya üzerinde, tarihin bize zorla verdiği önemli bir konu var. Nedir o, Türk dünyasının liderliği ve İslam dünyasının liderliği. Kabul etsek de etmesek de tarihin kaderi bizi buna mahkum etmiştir. Öyleyse bu liderliği yerine getirebilmek için kurumsal yetkinliğe sahip olmamız lazım. Bu yüzden de biz Uluslararası Türk Dünyası Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi kurduk. Aynı zamanda uluslararası İslam Dünyası Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi kurduk ve yöneticilerini atadık.”

Bu merkezlerin kurumsal altyapısı için çalışmaların devam ettiğini anlatan Cebeci, devir aldıkları 70 dönümlük eski Etibank arazinde uluslararası düzeyde çok yönlü çalışmaların yapılacağı bir merkez haline getirmeyi istediklerini belirtti. Yerin İstanbul’a yakınlığından bahseden Cebeci, şunları kaydetti:
“Çünkü burası İstanbul demektir. Hava meydanına, Sabiha Gökçen’e 25 dakika etrafından Körfez geçişi kara yolu imkanı var, deniz ulaşımı var. Harika bir yer, arazi güzel, sahil. Biz burada birde Çok Amaçlı Uluslararası Kongre Merkezi kuracağız. Bu 3 kuruluşu orada birleştireceğiz yani Uluslararası İslam Çalışmaları Merkezi, Uluslararası Türk Dünyası Çalışmaları Merkezi bir de Çok Amaçlı Uluslararası Kongre Merkezi. Burayı bir uluslararası kampüs haline getirmeyi, bir külliye haline getirmeyi ve burada canlı, aktif faaliyetler yapmayı planlıyoruz. Buradaki kuruluşlara mesela Türk dünyası, İslam dünyası çalışmaları kuruluşlarına uluslararası üyelikler yapıp bilimsel, ekonomik, sosyal, kültürel alanda işbirlikleri yapacağız ortak projeler gerçekleştireceğiz. Yapılacak çalışmaları koordine edeceğiz, fikir üretme, strateji geliştirme, proje geliştirme anlamında burada adeta beyin takımı diyeceğimiz ekipler oluşturup hem Türkiye’nin hem de Türkiye’nin sorumlu ve bağlantısı olduğu dünyanın gelişmesi için, birliği bütünlüğü için özellikle kültürel entegrasyonu için burada değer üretmeye gayret edeceğiz.”

Çalışmanın kendileri için önemine değinen Cebeci, şu anda projenin dizayn çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekleyerek , “3-5 yıl içerisinde tamamen kuruluşunu tamamlayıp da faaliyete geçirirsek üniversitemiz ve yöremiz tabii ama en çok da ülkemiz çok önemli bir merkeze, çok önemli bir organizasyon merkezine kavuşmuş olacak. Şuan için kilitlendiğimiz hedefimiz bu.” dedi.

 

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
YALOVA KENT KONSEYİ ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
YALOVA KENT KONSEYİ, BAŞKAN FAZLACA’YI ZİYARET ETTİ
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
BAŞKAN FAZLACA, ÇİFTÇİLER GÜNÜNÜ KUTLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
BAŞKAN GÜREL “SEVGİ VE EMEKLE YAPILAN HER İŞ BAŞARIYA ULAŞIR”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz