YALOVA TEMA’NIN GÖNÜLLÜ ORDUSU BÜYÜYOR – Kent 77 TvKent 77 Tv
9
08 Mayıs 2024 - 8:38
YALOVA TEMA’NIN GÖNÜLLÜ ORDUSU BÜYÜYOR

FARKINDALIK ANAOKULLARINDA BAŞLIYOR

 

Özel Muhteşem Çocuklar Anaokulu tüm sınıfları ve öğrencileri ile TEMA gönüllüsü oldu.  TEMA gönüllüsü olduğu için TEMA Vakfı Genel Merkezi öğrencilere üye kartı, rozet ve sınıf kapısı girişine takılmak üzere “Yeşil Yaprak” gönderdi. “BU OKULUN ÖĞRENCİLERİ TEMA GÖNÜLLÜSÜ OLMUŞTUR” yazan görsel çerçeve de Okul Müdürü Fulya Eraslan ve Öğretmenlere teslim edildi.  

 

Yalova Masal Kreş ve Gündüz Bakımevi de  tüm sınıfları ve  öğrencileri ile  TEMA gönüllüsü oldu.  TEMA gönüllüsü olduğu için TEMA Vakfı Genel Merkezi öğrencilere üye kartı, rozet ve sınıf kapısı girişine takılmak üzere “Yeşil Yaprak” gönderdi. “BU OKULUN ÖĞRENCİLERİ TEMA GÖNÜLLÜSÜ OLMUŞTUR” yazan görsel  çerçeve de Okul Müdürü Çağla Küçükyiğit ve Öğretmenlere teslim edildi.

 

TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir yaptığı açıklamada bir sınıfın tüm öğrencileri TEMA gönüllüsü olduğunda, o sınıfın kapısına, üzerinde “Bu Sınıfın Öğrencileri TEMA Gönüllüsüdür” yazılı bir yeşil yaprak asıyoruz. Bu uygulamayla, çocukların erken yaşta gönüllülük kavramıyla tanışmalarına ve doğa sevgisi kazanmalarına destek olmayı amaçlıyoruz. “Bu Okulun Öğrencileri TEMA Gönüllüsü Olmuştur” Uygulamasını da her iki okulumuzda gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz , Okuldaki tüm sınıfların (şubelerin) gönüllü olması durumunda okula “Bu Okulun Öğrencileri TEMA Gönüllüsü Olmuştur” görseli veriyoruz. Minik TEMA’ların doğayı koruyan birer nefer olmaları için ilk adımlarını attıklarını söyledi.

Minik TEMA Eğitim Programı; Minik TEMA Eğitim Programı okul öncesi eğitim çağındaki çocukların doğada daha çok zaman geçirmelerini, gözlem yapmalarını, merak duygusuyla doğayı keşfetmelerini sağlamak ve ekolojik okuryazarlık becerilerini güçlendirmek amacı ile tasarlanmıştır. 2010 yılından bu yana Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile hayata geçirilen Minik TEMA Eğitim Programı gönüllü öğretmenler tarafından yürütülmektedir. 2018 yılında, Minik TEMA Eğitim Programının içerik ve materyalleri tamamen yenilenmiştir.

Kapsam/Hedefler Temel amacı çocuklara ekolojik okuryazarlık konusunda farkındalık kazandırmak olan program, Türkiye’nin 81 ilinde uygulanmaktadır. Öğretmenlere açık havada ve sınıf içerisinde uygulanabilecek 73 etkinlik önerisi sunan program ile çocukların doğayla bağ kurmaları desteklenmektedir.

Faaliyetler Toprak, su varlıkları, biyolojik çeşitlilik, ekosistem, hava, doğada gözlem, sürdürülebilir yaşam gibi konularda oldukça geniş bir kurguda hazırlanmış olan eğitim materyalleri ve her konu başlığı altındaki etkinlik yönergeleri sayesinde öğretmenler, kendi yıllık eğitim programlarına uyumlu olacak şekilde hazırlanan etkinlikleri sınıflarında ya da açık havada kolaylıkla uygulayabilmektedir.

Öğretmenler, Minik ve Yavru TEMA Eğitim Portalı (minik-yavrutema.org) ile tüm eğitim içeriklerine ve materyallerine dijital olarak da ulaşabilmektedir.

 

Minik TEMA Eğitim Programı kapsamında bugüne kadar Türkiye’nin 81 ilinde yaklaşık 31.300 sınıf/öğretmen ve 584.000 çocuğa ulaşılmıştır.

 

Bu programlar kapsamında Özel Muhteşem Çocuklar Anaokulu ile Yalova Orman İşletme Müdürlüğüne ait ağaç dikim sahasında bir fidan dikim etkinliği de gerçekleştirildi. Minik Temaların heyecanı görülmeye değerdi.

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Başkan Kaya’dan tecrübe aktarımı
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
BAŞKAN GÜREL’DEN HEMŞİRELERE JEST
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
BAŞKAN YELE 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI DOLAYISYLA BİR MESAJ YAYINLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
UMUT GÜÇLÜ’DEN CHP’Lİ BELEDİYELERDE İŞÇİ ÇIKARMALARINA TEPKİ!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖYLÜ ÖĞRENCİLERE GERİ DÖNÜŞÜM GÜNÜ HEDİYESİ

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz