Yandaş medyaya 29 milyon lira akmış! – Kent 77 TvKent 77 Tv
10
06 Mayıs 2024 - 8:22
Yandaş medyaya 29 milyon lira akmış!

CHP’li Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, önceki dönemde belediyeye ait kafelerin Ülkü Ocakları’na tahsissiz şekilde verildiğini ve düşük bir kira bedeliyle işletildiğini, belediye kaynaklarından MHP’ye yakın medyaya da 29 milyon lira ödeme yapıldığını açıkladı.

Kentte ayrıca TÜGVA’ya tahsis edilen Çadır Kafe de belediye meclisi kararıyla geri alındı.

Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, önceki yönetim döneminde MHP’nin gençlik teşkilatı Ülkü Ocakları için usulsüz tahsislere de şöyle örnek verdi:

“Otogarın karşısındaki parkta belediyeye ait bir kafe var. Bu kafeyi Ülkü Ocakları, tahsissiz bir şekilde işgalci olarak işletmiş. Buraya ayda yalnızca 225 TL ecri misil ödemişler. İş bununla bitmemiş, belediye işgalci olarak kullanılan bir yerin doğalgaz faturasını ödemiş.”

Belediye meclisi tarafından alınan kararla Kuzeykent Mahallesi’nde yer alan, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çadır Kafe/Kütüphanesi’nin sözleşmesi, AKP grubunun itirazlarına rağmen oy çokluğuyla iptal edildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu TÜGVA için AKP’li bir meclis üyesinin “Bunlar toplum yararına çalışan kuruluş” demesi üzerine Belediye Başkanı Baltacı şu cevabı verdi:

“Toplum yararına çalışmak isteyenler bir zahmet kamunun mallarıyla, kamunun vergi istisnalarını kullanarak değil, kendi öz güçleriyle topluma yararlı olsunlar. Ben devletin parasız yatılı okulunda okudum. Devlet ne zaman eğitimden elini çekti, o alanları cemaatlerle tarikatlarla doldurdu, sonucunda 15 Temmuz oldu. TÜGVA ve TÜRGEV gibi kurumlar toplum yararına çalışan değil, siyasi bir ideolojiyi yaygınlaştırmak için belediyeleri istismar eden yapılardır. Kastamonu’nun ve belediyemizin malına mülküne sahip çıkmaya devam edeceğiz. Hemşehrilerimizin hakkının; kişilerin, vakıfların ve üç beş çıkar grubunun yararına kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz. Artık halkın çıkarları için hizmet edeceğiz, eğitime yatırım yapmak isteyen Milli Eğitim Bakanlığı’na gitsin” dedi.

“Kastamonu Belediyesi bütçesinde bir mali disiplin getireceğimizi bütçeyi en etkin bir şekilde yöneteceğimizi bizden önce yapılan israfları kamuoyuyla paylaşacağımız gibi bundan sonra da Kastamonu Belediyesi’nin bütçesinde ilgili tasarruf tedbirleri alacağımızı söylemiştik” diyen Belediye Başkanı ayrıca yandaş medya aktarılan paralarla ilgili de örnekler verdi.

TÜRK GÜN AJANS : 461 BİN 685 TL

• BENGÜ TÜRK TV : 739 BİN 183 TL

• FİKRİ ALEM REKLAM : 28 MİLYON 349 BİN 077 TL

TOPLAM : 29 MİLYON 549 BİN 945 TL

 

 

 

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Başkan Kaya’dan tecrübe aktarımı
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
BAŞKAN GÜREL’DEN HEMŞİRELERE JEST
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
BAŞKAN YELE 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI DOLAYISYLA BİR MESAJ YAYINLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
UMUT GÜÇLÜ’DEN CHP’Lİ BELEDİYELERDE İŞÇİ ÇIKARMALARINA TEPKİ!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖYLÜ ÖĞRENCİLERE GERİ DÖNÜŞÜM GÜNÜ HEDİYESİ

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz