“İŞ GARANTİLİ” MESLEK LİSESİNDE MODERNİZASYON ÇALIŞMALARI BAŞLADI – Kent 77 TvKent 77 Tv
“İŞ GARANTİLİ” MESLEK LİSESİNDE MODERNİZASYON ÇALIŞMALARI BAŞLADI
281
26 Ağustos 2021 - 10:40
Yalova Makine İhtisas OSB ile Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında yapılan protokol kapsamında “iş garantili” eğitim verilecek okulda modernizasyon çalışmaları başladı.
Geçtiğimiz haftalarda yapılan protokolle OSB’ye Şehit Sercan Yazar MTA Lisesi’nden Yalova Makine İhtisas OSB’ye nitelikli eleman yetiştirilmesi için imzalar atılmıştı. Bu kapsamda lisede yenileme çalışmaları başladı. Çalışmaları İl Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol ve Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir inceledi.
Özdemir, yaptığı açıklamada yeni nesil OSB anlayışıyla yola çıktıklarını anlattı. Bu nedenle de kendilerine nitelikli eleman yetiştirecek lisenin fiziksel yapısında modernizasyona başlandığını dile getirerek şöyle konuştu:
“Yaptığımız protokolle pilot okulumuz olan, iş garantili Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ettik. Yapacağımız fiziksel dönüşümlerin keşfini yaptık. Heyecanımız daha da arttı. Teori ve pratiği eş zamanlı öğrenmiş, işinin erbabı genç bir kuşak yetiştireceğiz ve iş sahibi yapacağız. Bu kalkınma hikayesi gençlerimizin omuzlarında yükselecek” açıklamasında bulundu.
OSB’leri bünyesindeki fabrikaların nitelikli iş gücüne sahip olmasını amaçladıklarını anlatan Özdemir, bu nedenle bu proje önem gösterdiklerini kaydetti.
Özdemir, öğrencilerin ilgili alanlarda eğitimler alarak gelişeceğine söyledi. Özdemir, öğrencilerin OSB içinde kurulacak “Yalın Model Fabrika”da eğitimler alacağını da ifade etti.
Özdemir, öğrencilerin “İşletmelerde beceri eğitimi stajı” ve “Yaz dönemi stajlarını OSB’deki üretim tesislerinde göreceğini belirti.
Mezun olan öğrencilerin ustalık belgesi de alacağını söyleyen Özdemir, eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerin üretim tesislerinde

Yazar

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

        WhatsApp
        Kent77 WhatsApp Hattı
        Kent77 Tv & Dijital Platform
        Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz