KATFA-DER (ULUSLARARASI KADIN VE TOPLUMSAL GELİŞİM DERNEĞİ) İstanbul'a düzenledikleri kültür gezisi ile kadınlar dolu dolu bir gün yaşattılar. – Kent 77 TvKent 77 Tv
15
25 Nisan 2024 - 10:19
KATFA-DER (ULUSLARARASI KADIN VE TOPLUMSAL GELİŞİM DERNEĞİ) İstanbul’a düzenledikleri kültür gezisi ile kadınlar dolu dolu bir gün yaşattılar.

Dernek, kültür gezisine Emirgan korusu Lale bahçelerini gezmekle başladı. Koruda bulunan Beyaz köşk, Pembe köşk ve sarı köşkü ziyaret ettiler.

Ardından Sakıp Sabancı müzesi’ni ziyaret ederek her iki galerideki resim ve fotoğraf sergilerini gezme fırsatı buldular.

Cumhuriyetimizin unutulmaya yüz tutmuş kadınlarından Melek Celal’in resim koleksiyonunu hayranlık ile gezen kadınlar ilk kez müze ziyareti yapmanın mutluluğunu yaşadılar.

Sakıp Sabancı müzesinden sonra İstiklal caddesinde bulunan Madame Tussauds balmumu müzesini ziyaret ettiler. Müzede eğlenceli vakitler geçiren kadınlar ünlülerin balmumu heykelleri ile fotoğraflar çektirme fırsatı buldular.

Madame Tussauds İstanbul, İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde yer alan Grand Pera alışveriş merkezinde bulunan balmumu müzesi ve turistik eğlence merkezidir. Heykeltıraş Marie Tussaud tarafından kurulmuş Madam Tussauds balmumu heykel müzelerinin yirmi birincisidir
Madame Tussauds, merkezi Londra’da bulunan bal mumu heykel müzesi. Aralarında Amsterdam, Berlin, Hong Kong, İstanbul, New York, Sidney ve Tokyo’nun da bulunduğu yirmi dört şehirde şubesi vardır. Balmumundan heykel ustası Marie Tussaud (1761-1850) tarafından kurulmuştur.
Tarihi liderler, müzik, film ve Spor camiasından dünyaca ünlü isimlerin birebir aynısı balmumu yer almaktadır.
Heykellere dokunmak onlarla fotoğraf çektirmek serbesttir.
Giriş ücretlidir ücreti de 700 liranın üzerindedir. Ama biz dernek olarak yurt dışında işbirliği yaptığımız paydaşlarımız ile anlaşmamız doğrultusunda üyelerimize girişi hediye edilmiştir.
Buradan bize konuda yardımcı olan paydaşlarımız Filiz ve Seda hanımlara teşekkür ederiz.

Anıl,
Müze ziyaretlerinden sonra Eyüp Sultan Hazretleri’ni ziyaret ederek Eyüp Sultan’ı gezme ve tanıma fırsatı bulduk.

Hayatında ilk kez müzeye, Emirgan’a ve Eyüp Sultan’a giden kadınlar geziden çok memnun kaldıklarını belirttiler.

Dernek başkanı Nurten Anıl,
Kültür programlarında devam edeceklerini belirtirken hem yakın illerimizi hem de özellikle kendi ilimizi tanıma fırsatını kadınlarımıza sunmayı hedefliyoruz. Bu konuda bize destek veren herkese teşekkürü bir borç biliriz dedi.

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Güvenlik Görevlisi 1 Milyon Dolar ile Kayıplara Karıştı!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE MİNİKLER ÇEVRE MÜFETTİŞİ OLDU
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
BOLU BELEDİYE BAŞKANI TANJU ÖZCAN, BAŞKAN GÜREL’İ ZİYARET ETTİ
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
OTOPARK 190 ARAÇ KAPASİTELİ OLACAK
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ADİL YELE YAKAB BAŞKANI SEÇİLDİ

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz