Edirne Asker Hastanesi Şehitliği’nde anma töreni – Kent 77 TvKent 77 Tv
28
01 Ekim 2023 - 15:18
Edirne Asker Hastanesi Şehitliği’nde anma töreni

Türkiye’nin en büyük ikinci şehitliği olan Edirne Asker Hastanesi Şehitliği’nde anma programı düzenlendi.

Programda, Edirne Müftüsü Hasan Başoğlu ve hafız Ozan Ceco eşliğinde Kur’an-ı Kerim okundu ve şehitler için dua edildi. Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şubesi tarafından düzenlenen Asker Hastanesi Şehitliği anma programına, Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber, Edirne Emniyet Müdürü Onur Karaburun, AGD Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, STK temsilcileri, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Programda konuşma yapan AGD Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, Galiçya’dan, Balkanlardan ve Çanakkale cephelerinden yaralı olarak getirilen askerlerden 52 binin şehit olduğunu ve Edirne Asker Hastanesi Şehitliği’nde yatmakta olduğunu belirtti.

AGD Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, şehitlerin tarih boyunca destan yazdığını ifade ederek, “Canlarını seve seve vererek yurdumuzu, istiklalimizi, sarsılmaz imanları, eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz aziz şehitlerimiz, tarih boyunca destanlar yazmıştır. Geçmişini iyi bilenler, geleceğe emin adımlarla yürürler. Bizler, aziz vatanımızda, hayatlarımızı huzur içerisinde sürdürebiliyorsak, şehitlerimizin canlarını ortaya koyarak vatan topraklarını kanlarıyla yoğurduklarını unutamayız. Atalarımız ne güzel ifade etmişler; ’İstersen sulh-ü salah hazır ol cenge’. Sulh-ü salahın, yani huzur ve barışın korunması, hepimizin ortak hedefidir. Diğer yandan cenge hazır olmayı nasıl anlamalıyız? ’Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez’. Dizesi cenge hazır olmanın birinci şartını ifade ediyor. Bunun da mayası, önce ahlak ve maneviyattır. Bu değerler zemininde yetişecek nesiller, milletimizin en büyük güvencesi olacaktır. Asker Hastanesi Şehitleri anma programımıza katılımlarınızdan dolayı en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından şehitler için dua edildi ve Şehitlik gezildi.

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Başkan Kaya’dan tecrübe aktarımı
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
BAŞKAN GÜREL’DEN HEMŞİRELERE JEST
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
BAŞKAN YELE 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI DOLAYISYLA BİR MESAJ YAYINLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
UMUT GÜÇLÜ’DEN CHP’Lİ BELEDİYELERDE İŞÇİ ÇIKARMALARINA TEPKİ!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖYLÜ ÖĞRENCİLERE GERİ DÖNÜŞÜM GÜNÜ HEDİYESİ

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz