ATATÜRK, 90 YIL ÖNCE ÇINARCIK’TAYDI – Kent 77 TvKent 77 Tv
ATATÜRK, 90 YIL ÖNCE ÇINARCIK’TAYDI
175
22 Temmuz 2022 - 9:42

Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer’in, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çınarcık’a gelişinin 90. yıl dönümü nedeni ile kutlama mesajı yayımladı.

Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer mesajında, “Bu yıl, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çınarcık’ımıza ziyaretinin 90’ıncı yıl dönümüdür. Çınarcık bu gururu 90 yıldır yaşamaktadır. Hepimiz için kutlu olsun.

Atatürk’ün, o zamanki idari yapı bölgesi içerisinde bulunan Çınarcık’a iki kez geldiği kayıtlarda yer almaktadır. İlk gelişi 22 Temmuz 1932 yılındaydı ve 90 yıl önce Atatürk, yanındakilerle birlikte, “şehitlik” ismi verilen alandan yürüyerek Çınaraltı Çay Bahçesinin olduğu noktaya iner. Kendisine ikramlar yapılır ve kahvesini içer. Halka isteklerini sorar. Çınarcık’ın sorunlarıyla bizzat ilgilenir. Bu sırada başpehlivanlar Atatürk’ün onuruna güreş müsabakası yaparlar ve hatta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk güreş kulübüne para yardımında bulunur.

Atamıza hizmet etmekle şeref duyduğumuz, şehit kanlarıyla sulanmış bu topakların evlatları olarak, ülkemizin birliği ve bütünlüğünü sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Atatürk’ün Çınarcık’a gelişinin 90’ıncı yılında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemiz için canlarını feda eden şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize, Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize sağlıklı uzun ömürler dilerim. Herkese saygılarımı sunar, huzur ve afiyet dilerim.” dedi.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
“ENKAZ EDEBİYATI YAPMIYORUZ, BELEDİYEYİ TOPARLAYACAĞIZ”
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
YALOVA BELEDİYESİ HALKA HİZMETİNİ ARTIRIYOR
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Fazlaca, Kara Savaşları’nın 109. yıl dönümünü andı

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz