ALİ BABACAN’IN BAŞDANIŞMANI YALOVA’DA GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ – Kent 77 TvKent 77 Tv
ALİ BABACAN’IN BAŞDANIŞMANI YALOVA’DA GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
110
23 Ocak 2023 - 12:39

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Kerem Altun, Yalova’da basın açıklamasında bulundu.

 

DEVA Partisi Yalova İl Başkanlığında 23 Ocak 2023 Pazartesi günü gerçekleştirilen basın toplantısında İl Başkanı Mehmet Demirhan da hazır bulundu.

 

Gündemdeki konuları yorumlayan Başdanışman Kerem Altun, “AK Parti iktidarının Türkiye toplumunun önüne koyacağı yeni bir şey yok” dedi.

 

“Cumhurbaşkanlığı ucube sisteminde tek söz sahibi olan insan yorgun”

Yalova’da bilgi kirliliğine son vermek adına bulunduğunu dile getiren Kerem Altun, “Ülkemizde korkunç bir bilgi kirliliği var.

Özellikle iktidar cenahı tarafından olmayan bir şeyi olmuş gibi göstermek, var olmayan bir şeyi yapılıyormuş gibi göstererek bir algı operasyonu ile kamuoyunun zihnini bulandıran bir anlayışın egemen olduğunu görüyoruz.

Bu bilgi kirliliği ne yazık ki sosyal hayatı adeta felç ediyor. Vatandaşı doğru bilgilendirme hakkını gasp ediyor. Halbuki doğru bilgilendirilmek bir haktır. Demokrasilerde bu olmazsa olmazdır.

Demokrasinin temel bileşenlerinden birisi basındır ama ne yazık ki vicdan kayması yaşayan bazı basın organları, iktidarın güdümünde olan havuz medyası diye nitelendirdiğimiz basın kuruluşları vatandaşımıza doğru bilgileri aktarmıyor, aktarmak istemiyor. Bu da demokratik yaşamın sık boğaz edilmesine sebep oluyor.

Şu an iş başında bulunan yönetim, hayatın her alanında yapması gerekenleri yapmayıp sadece algı operasyonlarıyla kamuoyunu farklı bilgilendirerek, her şeyi güllük gülistanlık gibi göstermeye çalışıyor. Bu demokrasiler için bir handikaptır.

Artık AK Parti iktidarlarının Türkiye toplumunun önüne koyabileceği yeni hiçbir şey yok. Yeni bir şey söylemeye ne mecalleri kaldı ne projeleri var.

Bu da iktidarın yorgun olduğunu, ülkeyi yöneten ve cumhurbaşkanlığı ucube sisteminde tek söz sahibi olan insanın yorgun olduğunu gösteriyor.” dedi.

 

“Adaletin bir ülkede ekonomiyi düzeltme şansınız olmaz”

Geçmişte devlet yönetimini uyaran siyasetnamelerin yazıldığını hatırlatan Altun, “Siyasetnamelerde şu söyleniyor; balık baştan kokar.

Devletin başı artık görev yapamıyorsa orada bir değişim ihtiyacı var demektir. Eğer bir ülkede rüşvet yaygınlaşmışsa ülkede yönetim zaaf içindedir.

Ülkede ahlakın bozulması var ise o ülkede hasta adam denilen bir konuma geçildiğini görüyoruz.

Bir ülkede eğer istişare yok edilmiş ise o ülkede sıkıntılar hat safhadadır.

Ehliyetsiz ve liyakatsiz insanlar iş başına gelmiş ise, yakın çevre iş başına getiriliyorsa, bürokraside liyakatten ziyade sadakat isteniyorsa o ülkenin idari yapısından zaaf var demektir.

Adaletin, hukukun olmadığı bir ülkede siz dünyanın en iyi ekonomistlerini getirseniz bile ekonomiyi düzeltme şansınız olmaz.” şeklinde konuştu.

 

“Değişimin şart olduğunu görüyoruz”

Eğitim sisteminin içler acısı bir halde olduğunu kaydeden Kerem Altun, “Bakanlara göre değişen, devletin eğitimde milli bir politikası yok. Öğrencinin, velinin, öğretmenin, idarecinin ve bakanın memnun olmadığı bir sistem var.

Bugün iyi insan yetiştirmek yerine tost yiyen, test çözen bir nesil yetiştiriyoruz.  Düşünce eğitimi yok, duygu eğitimi yok, bilinç eğitimi yok. Çocuklarımıza hiçbir yaşam becerisi öğretilmiyor.

Bu kadar dağılmış bir yönetimin artık ülkede yorgun olduğunu görüyoruz. Başta cumhurbaşkanının yorgun olduğunu görüyoruz. Değişimin şart olduğunu görüyoruz.” dedi.

 

 

“İktidara en hazırlıklı siyasi partiyiz”

DEVA Partisi’nin eylem planları hakkında bilgi veren Altun, “DEVA Partisi’nin sayın lideri Ali Babacan, bu toplumun önüne yepyeni bir dönüşüm projesi koymaya gayret eden bir hareketin mimarıdır.

DEVA Partisi, yeni bir parti olmasına rağmen en iyi hazırlığı yapan bir siyasi harekettir.

DEVA Partisi iktidara geldiği taktirde hemen hayata geçirecek 22 alanda hükümet programını hazırlayan bir siyasi harekettir. Bütün hazırlıklar tamamlandı.

İktidar olunduğu zaman ilk 90 dakikada, ilk 90 günde ve ilk 360 günde yapması gereken çalışmaları hayata geçirdi ve biz bunlara eylem planları diyoruz.

Eylemin adı ile birlikte gerçekleşeceği süre ve ne kadar parayla yapılacağı dahi hesaplanan bir çalışma. 22 alanda bu çalışma yapıldı. Biz iktidara en hazırlıklı siyasi partiyiz.

 

Ülkenin selameti için 6 siyasi parti bir araya gelip iş birliği yapıyor. Siyasi partiler birbirinin rakibidir ama düşmanı değildir.

Birleştirici ve kaynaştırıcı bir harekettir Altılı Masa. Biz kimseyi ötekileştirmiyoruz.

Türkiye’nin geleceği üzerinde birleşen insanların meydana getirdiği bir birliktir Altılı Masa, ortak ilkemiz Türkiye’nin geleceğidir.” açıklamasında bulundu.

 

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
“ENKAZ EDEBİYATI YAPMIYORUZ, BELEDİYEYİ TOPARLAYACAĞIZ”
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
YALOVA BELEDİYESİ HALKA HİZMETİNİ ARTIRIYOR
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Fazlaca, Kara Savaşları’nın 109. yıl dönümünü andı

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz