YOLSUZLUK SORUŞTURMASININ KİLİT İSMİNİN POLİSE VERDİĞİ İFADE ORTAYA ÇIKTI – Kent 77 TvKent 77 Tv
YOLSUZLUK SORUŞTURMASININ KİLİT İSMİNİN POLİSE VERDİĞİ İFADE ORTAYA ÇIKTI
362
11 Şubat 2020 - 9:11

Yalova Belediyesi’nde yolsuzluk iddialarının ardından il dışına kaçan ve Denizli’de yakalanarak Yalova’ya getirilen Mali İşler Müdürlüğü çalışanı R.E’nin polis ifadesine Sabah Gazetesi ulaştı.

Sabah Gazetesinde yer alan habere göre, Yalova Belediyesi’nde gözaltına alınan isimler, Resmi Belgede Sahtecilik, Nitelikli Dolandırıcılık ve Zimmet suçlamasıyla sorgulanıyor. Denizli’de yakalanarak Yalova’ya getirilen R.E’nin etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak “yaşamış olduğum tüm olayları, samimiyetimle anlatmak istiyorum” dediği ileri sürüldü. R.E’nin Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç’in bilgisi olmadan hiç bir şirkete, firmaya ödeme yapmadıklarını anlattığı iddia edildi. Haberde R.E’nin ifadesinde özetle şunları söylediği kaydedildi:

“* 2014 yılından bu zamana kadar başkan yardımcımız Halit Güleç ile çalışmaktayız. Güleç yanına çağırarak veya haber yollayarak bazı firmalara ödeme yapmam konusunda talimat verirdi. Bende bu talimata istinaden ödeme yapılacak firmanın evraklarını hazırlar müdürümüz R.K’ye imzalatırdım.
* Halit Güleç’in bilgisi olmadan kimseye ödeme yapmazdık. Güleç, el yazısı ile not yazarak veya telefonda sekreteri B. hanım vasıtasıylar hangi firmaya ne kadar ödeme yapılacağını bize bildirirdi.
* Bana belli firmalara ödeme yapması konusunda talimat verdi. Firmalara alacağından fazla ödeme yapıldı. Paranın belli bir miktarı Yalı Caddesi’ndeki bir otobüs firmasına ait yazıhaneye bırakıldı. Oradan da düzenli olarak R.E bu parayı aldı.
* Paralar, Güleç’e ya elden ya şoförü ya da sekreterine ya da bankamatik üzerinden bir hesaba yatırıldı.
* Belediyenin ihaleleri, Halit Güleç’in istediği firmalara verildi. Aksi olunca ihale ya iptal edilir ya da ödemede sorun çıkarılırdı.
* İhaleyi kazanacak firmaları Güleç belirledi.
* Yemek ihaleleri özellikle Y. Y., E.Y., M. Yemek isimli firmalara verildi. Bu firmalar karşılığında tüm malzemeleri Güleç’in tarım ve hayvancılık firması olan G. Y.’den karşıladı.
* Mobilya ve kırtasiye ihtiyaçları başta olmak üzere pek malzeme, Güleç’in talimatıyla belli firmalara teklif mektupları gönderilmesi ve ihaleleri kazanması sağlanarak “geri ödeme zinciri” devam etti.”

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz