YKS MARATONU SONA ERDİ – Kent 77 TvKent 77 Tv
13
10 Haziran 2024 - 8:24
YKS MARATONU SONA ERDİ

Toplamda 3 farklı oturumun yapıldığı üniversite sınavlarında, YKS 2024’ün TYT oturumu ve 9 Haziran Pazar günü ise AYT ve YDT oturumları tamamlandı.

 

3 milyon 36 bin 945 üniversite adayının başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sona erdi.

Öğrenciler görevlilerin kimlik ve belge kontrolü, polis ekiplerinin de üst araması yapmasının ardından salonlara alındı.

Fakat her sene olduğu gibi bu sene de üniversite sınavına geç kalanlar gündem oldu.

Ülkemizin dört bir yanında düzenlenen üniversite sınavlarına kimi adaylar geç kaldı. Okula koşarak yetişenler, Jandarma trafik timleri sayesinde son dakika sınava yetişenler de vardı, yetişemeyenler de. Yetişemeyen öğrenciler gözyaşlarını tutamadı.

Yalova Şehit Osman Altınkkuyu Lisesinde sınava girecek olan öğrencinin kimliğini unutmasından dolayı Jandarma Motosikletli Trafik Timleri tarafından öğrenci evine kadar götürüldü ve kimliğini alarak okula geri bırakıldı.

Düzce’de sınav öncesi okulda tuvalete giden Ayşenur Boz (18), sınava başlama anonsunu duyarak koşarken merdivenlerden düştü. Başını yere çarpan genç kız tedavi altına alındı.

Bursa’da, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) bir ay kala geçirdiği trafik kazası yüzünden ayakta durması ve oturması doktor raporuyla yasaklanan genç kız, ambulansla götürüldüğü okulda sınav salonuna sedye ile taşındı.

Gelibolu’da ücretli öğretmenlik yapan üniversite adayı Büşra A, YKS ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sınavına girmek için ilçedeki 100. Yıl Barış Ortaokulu’na geldi. Büşra Alan, okul girişindeki görevlilerin sınav kuralları gereği yaptığı uyarı üzerine küpesini çıkarmak için dakikalarca uğraştı. Küpesini çıkarmayı başaramayan Büşra Alan, görevlilerden yardım istedi.

Görevlilerin de küpeyi çıkaramaması ve sınava giriş için sayılı dakikalar kalması üzerine Büşra, gözyaşlarına hakim olamadı. Bunun üzerine bir görevlinin kerpetenle kırdığı küpe Büşra A’nın kulağından güçlükle çıkarıldı. Üniversite adayı Büşra, görevlilerin yardımı sayesinde sınavın başlamasına saniyeler kala sınıfa girmeyi başardı.

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz