Yalova’nın endemik bitkileri kuruma altına alınacak – Kent 77 TvKent 77 Tv
Yalova’nın endemik bitkileri kuruma altına alınacak
636
05 Şubat 2020 - 17:50

Yalova’da tespit edilen 27 endemik bitki türünü korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla Yalova Üniversitesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar II. Bölge Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Yalova Üniversitesi’nde düzenlenen protokol töreninde Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci ve Doğa Koruma ve Milli Parklar II. Bölge Müdürü Hakan Mumcuoğlu protokole imza attı. Burada konuşma yapan Mumcuoğlu, Genel Müdürlüklerinin görevlerinden bir tanesinin de ülkemizin biyolojik çeşitliliğinin korunması, değerlerinin ortaya çıkarılması, zenginleştirilmesi olduğuna dikkati çekerek, “Yalova ilimizde de üniversitemizle inşallah Yalova’nın bitki çeşitliliğine değer katacak. Yabani ortamda bulunan 7 adet bitkimizi kültürel ortamda yetiştirilmesi için üniversitemizle bir proktokolü imzalamış bulunmaktayız. Çınarcık’taki Doğa Korumu ve Milli Parklar Şefliğimizin bahçesinde, hocalarımızın de desteğiyle bu çalışma yapılacak. Türkiye’de süs bitlileri konusunda söz sahibi olan Yalova’nın bitki çeşitliliğine katkı sağlayacak bir proje” dedi.

Prof. Dr. Cebeci ise protokolün hayırlı olmasını dileyerek, “Yalova zannedildiğinin de üstünde çeşitli bitkileri, sadece süs bitkilerini değil, ekonomik değeri yüksek olan bitkileri de yetiştirmeye müsait bir bölge. Biz üniversite olarak bilimsel olarak kuruluşlarımızın çalışmalarına destek vermeye her zaman hazırız.” ifadesini kullandı.
7 endemik tür fide haline getirilecek

Protokol kapsamında belirlenen 7 endemik tür olan Centaurea olympica (Uludüğme), Onosma armena (Hevajo), Phlomis russeliana (Akbaşlı Çalba), Verbascum bombyciferum (İpek Sığırkuyruğu) Campanula grandis (Öküz Çıngırağı), Centaurea hermanni (Kulindor), Rhaponticoides wagenitziana (Adrasan Düğmesi) tohumları toplanarak Yalova Üniversitesi Yalova Meslek Yüksekokulu Park ve Bahçe Bitkileri Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı Uygulama ve Araştırma Laboratuvarı ve serasında fide haline getirilecek. Daha sonra ise Tarım ve Orman Bakanlığı II. Bölge Müdürlüğü Yalova Şube Müdürlüğü Çınarcık Şefliği bahçesine dikilerek endemik bitkiler koleksiyon bahçesi oluşturulacak.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz