YALOVA'DA KRİTİK GÜNLER – Kent 77 TvKent 77 Tv
592
31 Ekim 2023 - 14:41
YALOVA’DA KRİTİK GÜNLER

YALOVA’DA KRİTİK GÜNLER

2024 Yerel Seçimleri için hemen her gün bir şeyler konuşulmaya ve her parti için isimler zikredilmeye her seçimde olduğu gibi hız kesmeden devam eden Yalova’da, bu sefer oyun biraz farklı oynanıyor.

Yalova Belediye Başkanı Mustafa TUTUK, belediye başkan vekilli olduğu günden itibaren halkın teveccühünü kazanmayı başarmıştı. Vefa Salman’ın görevinden istifa etmesinin ardından, yine mecliste yapılan oylamada Belediye Başkanı seçilmişti.

Belediye Başkanı seçildiğinde, rahatlayacağını, yavaşlayacağını söyleyenlerin aksine, gece gündüz demeden yoğun mesai ile çalışan TUTUK, taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı.

Bu kazanç ve teveccüh ile belki de seçim tarihinde ilk kez AK Parti Yalova Belediye Başkanlığı için aday adayları çıkarmıyor ve bizim belediye başkanımız Mustafa TUTUK diye deklare ediyor.

Diğer taraftan Cumhuriyet Halk Partisi, gerek kurultayları, gerek değişim çağrıları ve gerekse Yalova’da uzun süredir devam eden iç karışıklıkları sebebi ile aday bulmakta zorlanırken; önceki dönem belediye başkan yardımcısı Halit GÜLEÇ aday adaylığını resmi olarak açıklayan ilk isim oldu.

Halit GÜLEÇ’in devam eden zimmet ve yolsuzluk davası, CHP yönetiminin GÜLEÇ konusunda ikiye ayrılmış olması, Yalova halkının yolsuzluk oldu mu, olmadı mı konusunda kararsız kalması Halit GÜLEÇ’in adaylığı için önünde ciddi sorunlar olarak bulunmakta.

Bir diğer taraftan, önceki dönemler AK Parti Yalova Belediye Başkanı Barbaros BİNİCİOĞLU; Demokrat Parti’ye katılmış ve genel merkezde Sosyal Politikalar başkanı olmuştu. Ankara’dan gelen siyasi kulisler ışığında Binicioğlu’nun bu kez de CHP saflarına katılarak Yalova’da belediye başkanlığına aday olmak istediği ve bunu genel merkezler vasıtası ile takip ettirdiği konuşulmakta. Elbette buradaki en büyük soru işareti CHP kurultayı sonrasında değişim olacak mı ve yönetim değişirse DP ile ilişkileri aynı şekilde devam edecek mi oluyor.

En kritik hamle ise elbette Kemal BAŞ.

Birkaç senedir ismi siyaset ve başkan adaylığı ile anılan eski Yalova Belediyesi İmar Müdürü ve Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Baş, isimini AK Parti, İYİ Parti, Demokrat Parti ve son olarak Cumhuriyet Halk Partisi ile duyurdu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda CHP’nin düzenlediği yürüyüşte görüntülendikten sonra siyasi duyumların ve söylentilerin artması sonucu doğrudan Kemal BAŞ’a ulaşan Genel Yayın Yönetmenimiz Umut Küçükbayraktar şunları iletti;

“Kemal BAŞ devlet memurluğu döneminde sevilen ve başarılı bulunan ve herhangi bir parti rozeti takmayan, taşımayan bir bürokrattı. Halkın ve partilerin ona karşı teveccühü ve onu aday yapma çabalarını normal karşılamak gerekir ki zaten kendisi de partilerin ve sokağın kendisini istediğini doğruladı. Aday adaylığına karar verme konusunda ise görüşmelerin olduğunu lakin net karar almadığını, kararını 3 hafta içerisinde Kasım ayı bitmeden vereceğini söyledi. Bu konuların şehrimizi ve hatta ülkemizi ilgilendirdiği için, heyecanla değil üzerine uzun uzun düşünerek değerlendirilmesi gerektiğini belirten BAŞ, daha önce sonraki dönemde gireceğim kararımı, değiştirmeye yakınım ama henüz net kararımı vermedim. Kasım ayı sonlarına doğru vereceğim karar umarım hepimiz ve şehrimiz için hayırlı olur, dedi.”

 

Sonuç olarak;

Cumhuriyet Halk Partisi 3 isim üzerinde dururken, İYİ Parti sessizliği ve çelişkileri ile seçim takvimine giriyor, AK Parti’de ise sular durgun Mustafa TUTUK’un halk tarafından da tescillenmesi bekleniyor.

Sonucun Yalova için hayırlı olması temennisi ile gelişmeleri ve halk anketini anlık olarak sizlere ulaştırmaya devam edeceğiz.

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
“YAZMANIN ONARICI GÜCÜ VE KADINCA YAZMAK”
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
OLAĞANÜSTÜ MECLİS TOPLANTISINDA BİRLİKLER SEÇİLDİ
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ABD’de Gazze protestoları üniversitelere yayılıyor!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
TÜRK GIDA KODEKSİ ARI ÜRÜNLERİ TEBLİĞİ YAYIMLANDI

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz