YALOVA KAN BAĞIŞINDA TÜRKİYE 3.’SÜ – Kent 77 TvKent 77 Tv
YALOVA KAN BAĞIŞINDA TÜRKİYE 3.’SÜ
786
13 Mart 2020 - 10:36

Türk Kızılayı Yalova Kan Merkezi Sorumlusu Sanem Ondur, “Tüm Yalova halkının kan bağışına olan ilgisi için teşekkür ediyorum. Çünkü Yalova şu anda Türkiye genelinde nüfusa göre bağışta, 3’üncü il” dedi.

Ondur, Kent 77 TV mikrafonlarına Kan Bağış Merkezi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ondur, tüm Yalova halkının kan bağışına olan ilgisi için teşekkür ediyor etti. Yalovalıların duyarlığından bahseden Ondur, “Çünkü Yalova şu anda Türkiye genelinde nüfusa göre bağışta, 3’üncü il. Gençlerimiz olsun, üniversite öğrencilerimiz olsun, kurumlar, herkesten büyük destek görüyoruz. Bu şekilde de devam edeceğimize inanıyorum ben” diye konuştu.
Kan vermenin bir zararı olmadığına dikkati çeken Ondur, “Bize başvuran kişilerin zaten ağır hastalıkları olmaması gerekiyor. Eğer sağlık durumları iyi ise kişi 50 kilonun üzerindeyse 18-65 yaş arası herkesi kan bağışına davet ediyoruz. Çünkü her gelen kişi formunu doldurduktan sonra görevli hemşire arkadaşlar ve doktor arkadaşlar tarafından sağlık durumları bakımında değerlendiriliyorlar. Bir problemi olmadığına inanılan kişiler kan bağışçısı olarak kabul ediliyor” ifadesinin kullandı.

Kan vermenin faydalarından bahseden Ondur, şöyle konuştu:
“Kan yoğunluğu yüksek olan kişilerde kan bağışı sağlık için mecburi gibi kan dolaşımını kolaylaştırması açısından çok faydalı. Aynı zamanda hücrelerin de yenilenmesi bakımından, kolestrolün düşmesi bakımından kişinin daha zinde hissetmesi açısından oldukça önerilen bağış türü.”

Mart ayın bin 100 ünite kan bağışı toplama hedefinde olduklarını sözlerine ekleyen Ondur, herkesi kan bağışı yapmaya davet etti.

 

 

 

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz