'YALOVA BENİM KENTİMDİR' ORTAOKULLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASI – Kent 77 TvKent 77 Tv
30
18 Nisan 2024 - 9:09
‘YALOVA BENİM KENTİMDİR’ ORTAOKULLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASI

Yalova Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlediği ve Yalova Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yalova Belediyesi, İl Kültür Müdürlüğü ve Yalova Makine İhtisas OSB’nin paydaşlığında yapılacak olan ortaokullar arası bilgi yarışması düzenleniyor.

 

Yalova’nın Coğrafyası, tarihi, folkloru, kültürü gibi konular üzerinden yapılacak olan yarışma, Yalova ilinde eğitim ve öğretim yapmakta olan tüm resmi ve özel ortaokullardaki 7 ve 8. sınıf öğrencileri için.

 

Yarışma 30 Nisan 2024 tarihinde yapılacak ve aynı gün sona erecek.

YARIŞMANIN KONUSU
Yalova ilimizin kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerinin, okul, ilçe ve ilde yapılacak bilgi yarışmaları ile yarışma heyecanı içerisinde, dostluk ve kardeşlik duygularıyla öğrencilerimize kavratılması.

YARIŞMANIN GEREKÇESİ
Toplumların yaşadıkları kültür, tarih ve doğaya karşı bilinçlendirilmesi erken yaşlardan başladığında anlamlıdır. Bireyin tutum ve davranışlarının değiştirilmesi, kültüre, tarihe, doğaya, insan yaşamına saygılı, şimdiki ve gelecek kuşaklara karşı sorumluluk taşıyan gençler yetiştirmek geleceğimiz açısından son derece önemlidir. Öğrencilerimizin aidiyet ve kültür, hoşgörü duygularının gelişimine katkıda bulunmak, Yalova İlimizin milli tarihini ve milli kültürünü bilen, doğal zenginliklerine sahip çıkan ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarabilecek öğrenciler yetiştirerek tarihi ve kültürel değerlerimizi tanımak ve tanıtmak amacıyla “Yalova Benim Kentimdir” projesi uygulanmaktadır. Yalova ilimizin kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerinin öğrenilmesi, sahiplenilmesi için Projesi Bilgi Yarışması Faaliyeti hazırlanmıştır.

YARIŞMANIN AMACI
Öğrencilerimizin Yalova ilimizi ve ilçelerini tanımaları, milli tarihimizi, milli kültürümüzü kavramaları, yaşadıkları çevrenin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerinin farkına varmaları, sahip çıkmaları, yarışma heyecanı içerisinde kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının pekişmesini sağlamaktır.

 

 

 

 

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
BAŞKAN GÜREL “1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN”
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ERSİN TANRIKULU HÜR-SEN YALOVA İL TEMSİLCİSİ OLDU
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
SUBAŞI BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINI SEVİNDİRECEK PROTOKOL
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Hersek Spor’dan Fazlaca’ya ziyaret

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz