YALOVA 7.6 DEPREMLE SARSILDI! 8 BİN BİNA YERLE BİR OLDU – Kent 77 TvKent 77 Tv
YALOVA 7.6 DEPREMLE SARSILDI! 8 BİN BİNA YERLE BİR OLDU
1.885
20 Aralık 2019 - 9:36

Yalova güne deprem tatbikatıyla uyandı. Marmara Denizi’nde olması beklenen depremin senaryo olarak alındığı tatbikat gereği 7,6 büyüklüğünde deprem Yalova’yı vurdu. 8 bin binanın etkilendiği depremde AFAD, polis, jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri alarma geçti. Afet Koordinasyon Kurulu da Vali Muammer Erol başkanlığında toplandı.

Yalova’da geniş kapsamlı deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Marmara Denizi’nde beklenen büyük depremin senaryo olarak kullanıldığı deprem, sabah saat 09.20’de başladı. Depreminin hemen ardından 112 Acil Çağrı Merkezi’nde Vali Muammer Erol başkanlığında Afet Koordinasyon Kurulu toplandı. Depremden sonra çok sayıda kurul üyesi de 112 Acil Çağrı Merkezi’ne giderek toplantıya katıldı. En kötü ihtimalin göze alınarak yapılan tatbikat gereği Yalova merkez ve ilçelerinde toplam 8 binada yıkıldı.

KRİZ MASASI KURULDU

112 Acil Çağrı Merkezi’nde Vali Muammer Erol, kentteki gelişmeleri takip etti.

Burada konuyla ilgili basın açıklaması yapan Vali Erol, 7,6 büyüklüğünde olduğu farz edilen bir depremin tatbikat çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirerek şöyle konuştu:

“Senaryoya göre 7,6 büyüklüğündeki depremden biz ve bizimle birlikte doğal olarak İstanbul ve yakın çevremiz Bursa’nın da etkilendiği, bize yardım ve destekte bulunamayacak şekilde etkilendiğini biliyoruz. Deprem tatbikatı daha önce de yaptığımız tatbikat senaryoları çerçevesinde ilgili birimlerin, en kısa sürede harekete geçerek görevlerinin başına geçip görevlerinin de olması gerektiği gibi yapıp yapmamasını görme adına gerçekleştirdiğimiz bir faaliyet. Şu an itibariyle izleyebildiğimiz eksiklik aksaklık ve temin edilmesi gereken   malzemeyle ilgili gerekli tespitlerimizi de bu tatbikat vesilesiyle yeniliyoruz. İnşallah bu tatbikatta yaşamayı hiç umut etmiyoruz ama yaşadığımız bir vakitte depremle ilgili yapılabilecekleri düşünmeden ve herkes görevinin başında eksiz yerine getirecek bir donanımda olacak şekilde inşallah bu tatbikatımızı tamamlamış olacağız. Bizim ekiplerimizin başkanlarının tamamı şu anda Afet Koordinasyon Kurulunda. Arazide de hem emniyetin hem itfaiyenin, sağlık birimleri bu tatbikat senaryosu gereği yapılması gereken işlerinin başındalar.”

Deprem senaryosunun olabilecek en kötü ihtimaller göz alınarak yapıldığını ifade eden Erol, “7,6 ağır bir deprem. Olabilecek en yüksek ihtimal. Beklediğimiz Çınarcık fay hattı üstünde bir deprem senaryosu. İstanbul da etkileniyor. Belki de bizden daha fazla etkileniyor. Bizim burada asıl test etmek istediğimiz haberi aldıktan sonra çalışması gereken mekanizmaların görevlerinin başında olup olmayacakları ve bunların hareket kabiliyetleri. Böyle bir senaryoda devreye sokulması gereken imkanları devreye alınıp alınmadığıyla ilgili tespiti test etmeye çalışıyoruz. Ulaşım ve iletişim manasında enkaza ve yaralılara erişme noktasında hem de haberleşme noktasında ulaşım ve iletişimle ilgili problemlerin tespiti ve halledilmesi öncelik taşıyor. Bunun hemen sonrasında güvenlik meseleleri ön plana gelir. Daha sonrasında acil kurtarma ve yardım faaliyetleri. Depremden hemen sonra, depremle birlikte kapalı mekanlardaki özellikle de toplu insanların bulunduğu, okullar başta olmak üzere mekanlardaki insanların boşaltılması senaryosunun doğru dürüst uygulanıp uygulanmadığını test ediyoruz. Sonunda karnemizi göreceğiz” diye konuştu.

 

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
“ENKAZ EDEBİYATI YAPMIYORUZ, BELEDİYEYİ TOPARLAYACAĞIZ”
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
YALOVA BELEDİYESİ HALKA HİZMETİNİ ARTIRIYOR
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Fazlaca, Kara Savaşları’nın 109. yıl dönümünü andı

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz