YAĞIŞLAR FIRTINAYLA GELİYOR -HAVALAR SOĞUYACAK – Kent 77 TvKent 77 Tv
YAĞIŞLAR FIRTINAYLA GELİYOR -HAVALAR SOĞUYACAK
388
20 Aralık 2019 - 14:19

Marmara Bölgesi’nde cumartesi günü itibariyle yağışların etkili olması bekleniyor. Yalova’da ise Pazar günü başlayacak yağışlar, önümüzdeki hafta sonuna kadar sürmesi bekleniyor. Pazar günü rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden Marmara genelinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

 

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, yüksek basınç merkezi nedeniyle yağışsız geçen havanın bu hafta sonundan itibaren etkisini kaybedeceği tahmin bildirildi. Marmara Bölgesi’nin İzlanda kökenli alçak basınç merkezi ve bu merkeze bağlı cephe sistemlerinin etkisine girmesi bekleniyor. Pazar günü yağışların Marmara genelinde Yalova başta olmak üzere Trakya, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya’da görülmesi bekleniyor. Pazar günü rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden Marmara genelinde fırtına şeklinde, 60-80 yer yer 100 km/saat eseceği tahmin ediliyor.

Marmara genelinde (Trakya, İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya) beklenen yağışların gök gürültülü sağanak şeklinde ve yer yer kuvvetli olacağı, rüzgarın ise güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), öğle saatlerine kadar zaman zaman kuvvetli fırtına şeklinde (60-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

Yağışların önümüzdeki hafta sonuna kadar Trakya, Istanbul, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde görülmeye devam edeceği değerlendiriliyor.

Yüksek basınç ve sıcak hava nedeniyle mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yağışlı havayla birlikte hafta başında Trakya’dan başlayarak azalması ve bölgemiz genelinde mevsim normalleri seviyesine inmesi bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, kuvvetli yağış ve fırtınanın meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı yayımlanacak meteorolojik uyarılara dikkat edilmesi ve gereken tedbirlerin alınmasının can ve mal güvenliği açısından önemli olduğunu bildirdi.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz