ÜRÜN ÇEŞİDİNE GÖRE SAĞLANACAK DESTEK MİKTARLARI BELİRLENDİ – Kent 77 TvKent 77 Tv
ÜRÜN ÇEŞİDİNE GÖRE SAĞLANACAK DESTEK MİKTARLARI BELİRLENDİ
432
11 Kasım 2021 - 14:03

Karara göre 2022 yılında, gübre desteği; buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale için dekar başına 32 TL, diğer tüm ürünler için 16 TL olarak uygulanacak.

Karar kapsamında arı yetiştiricilerine kovan başına 15 TL, ürün sertifikası başına ürün kategorisine göre dekar başına 10 TL ile 100 TL arasında değişen miktarlarda, iyi tarım uygulamalarına da ürün kategorisi ve sertifikasyona göre 10 TL ile 150 TL arasında değişen miktarlarda, küçük aile işletmelerine de dekar başına 100 TL destekleme sağlanacak.

Karar ekinde belirtilen tarım havzalarında 2021 yılında ruhsat verilen alanlarda çiftçi kayıt sistemine kayıtlı fındık üreticisine dekar başına 170 TL fındık alan bazlı gelir desteği ödemesi, katı organik-organomineral gübre desteği kapsamında dekar başına 20 TL, geleneksel zeytin bahçelerinin rehabilitasyonu desteği kapsamında da dekar başına 100 TL ödeme yapılacak.

TARIMSAL DESTEKLEME BÜTÇESİNDEN KARŞILANACAK

Kararla ayrıca Türkiye tarım havzaları üretim ve destekleme modeline göre fark ödemesi destek miktarları, yem bitkileri ve hayvan yetiştiriciliğine yönelik destek miktarları, su ürünleri üreticilerine yönelik destek miktarları, telafi edici ödeme destekleri ile diğer tarımsal amaçlı destek miktarları da belirlendi.

Destekleme ödemeleri için finansman 2022 ve 2023 yılı tarımsal destekleme bütçesinden karşılanacak. 2021 yılı fark ödemesi destekleri bütçesinden kaynak arttığı takdirde 2021 yılı hububat ve baklagil ürününün ödemelerine de başlanacak. Toprak analiz desteği ve Ar-Ge proje desteği haricindeki ödemelerden kamu kuruluşları yararlanamayacak.

Yazar

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

        WhatsApp
        Kent77 WhatsApp Hattı
        Kent77 Tv & Dijital Platform
        Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz