Ultramaraton Yüzücüsü Bengisu'dan altın madalya – Kent 77 TvKent 77 Tv
11
12 Mart 2024 - 12:01
Ultramaraton Yüzücüsü Bengisu’dan altın madalya

Yeni Zelanda’daki Cook Strait Kanalı’nı geçerek OCEANS-7 yolunda bir aşamayı daha geride bırakan İzmirli ultramaraton yüzücüsü Bengisu Avcı, Estonya-Talinn’deki Buz Yüzme Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazandı.

Bengisu Avcı, ince buz tabakasıyla kaplı, sıfır derecelik denizde yapılan yarışta 200 metre kurbağalamada yaş kategorisinde birinciliği elde etti. İzmirli yüzücü, ayrıca 200 metre kurbağalama genel klasman ve 200 metre serbest yaş grubunda gümüş madalya kazanarak büyük bir başarının altına imza attı.

Şu ana kadar OCEANS-7’de dört kanalı geçen ilk Türk kadın unvanını elinde bulunduran Bengisu Avcı, Manş Denizi ve Cebelitarık’ı en hızlı geçen Türk, Catalina’yı aşan ilk Türk kadın konumunda bulunuyor. İzmirli yüzücü, Hawaii-Molokai, İskoçya-Kuzey Kanalı ve Japonya-Tsugaru kanallarını da geçtiği taktirde OCEANS-7’yi tamamlayıp tarihe geçecek.

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz