TÜRKİYE’DE İLK KEZ BİR OKULA İSO 9001 KALİTE BELGESİ – Kent 77 TvKent 77 Tv
TÜRKİYE’DE İLK KEZ BİR OKULA İSO 9001 KALİTE BELGESİ
1.297
06 Şubat 2020 - 12:31

Yalova Termal Fen Lisesi Türkiye’de ilk kez İSO 9001-2015 Ulusal Kalite Belgesi aldı. Okula belgesi düzenlenen törenle verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca “Çevre Beratı” ile ödüllendirilen Yalova Termal Fen Lisesi bir başarı belgesi daha aldı. Termal Fen Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törende okula İSO 9001-2015 Ulusal Kalite Belgesi teslim edildi. Törenin açılış konuşmasını yapan Lise Müdürü Cihat Cem Akıncı, belgeyi almaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Öncelikle Türkiye genelinde 12 bin okulun arasından bu belgeyi almak ve Türkiye’nin ilk bakanlığımız tarafından verilen İSO 9001-2015 kalite sertifikasını almak bizi çok mutlu etti. Daha önce çevre çalışmaları ile ilgili 40 kurum arasında yer alan çalışmamız bugün kalite ile taçlandırıldı. Çok yoğun bir emekti. Ben öğretmenimizden öğrencimize, destek personelimize, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, valiliğimize, tüm paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Kalite yönetim belgesi İSO 9001 belgesi almaya hak kazanan ilk lise olan Yalova Termal Fen Lisemizde belge töreni gerçekleştirdik. Çok gururlu ve mutluyuz. İlk belgeyi ilimizin gözbebeği olan Fen Lisemize verilmesinde emeği geçen tüm okul yönetimimize öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bu belgeden sonra ilimizde birçok okulumuzda da kalite belgesi almaya hak kazanacak kurumlarımız artacaktır diye düşünüyorum. Bu noktada kaliteli yönetim sistemini benimsemiş bir eğitim kurumunda başarılar da gittikçe artacaktır.”
2002’de kurulan 12 derslikli Fen Lisesi’nde 330 öğrenci eğitim görüyor. Sıfır Atık Projesi çalışmalarıyla elektrik üretebilen, biriktirilen yağmur sularıyla fidan ve fidelerin ihtiyacını karşılayan okul, başarılarıyla göz dolduruyor.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz