TURİZM DEVİNİN ÇALIŞANLARININ YARISINDAN FAZLASI KADIN – Kent 77 TvKent 77 Tv
TURİZM DEVİNİN ÇALIŞANLARININ YARISINDAN FAZLASI KADIN
1.138
08 Mart 2020 - 15:07

Sahil ve Termal turizmine yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Karaderili Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Elvan Karaderili, “Şirketlerimizde kadın istihdam oranı 2020’nin ilk çeyreğinde yüzde 50-55 seviyelerine yükseldi. Kadına ve kadın iş gücüne güvendiğini turizm sektöründe kadın yatırımcı ve yönetici olarak iş alımlarında tesislerimizde kadına verilen istihdamı özellikle takibini yapıyorum” dedi.

Muğla-Bodrum, Aydın-Kuşadası, Kütahya-Emet ve Yalova’nın Termal ilçesindeki turizm tesisleriyle sektörün önde gelen firmalarından olan Karaderili Şirketler Grubu’nun çalışanlarının yarısından fazlası kadın. 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle açıklamada bulunan Karaderili Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Elvan Karaderili, toplumsal ve ekonomik gelişme için kadınların desteklenmesini önemini vurguladı.
Kadınların iş gücüne katılımı gelişimin öncüsü olacaktır
Karaderili, kadınların çalışma hayatında var olmalarının toplumsal gelişmenin olmazsa olmazı olduğunu bildiklerini belirterek, “Kadınların iş gücüne katılımı kendi sosyoekonomik durumlarını, ailelerini ve çevrelerini geliştirecek ve tüm toplumda etki yaratacak önemli bir değişim ve gelişimin öncüsü olacaktır” ifadesini kullandı.
“Kadına istihdamı özellikle takibini yapıyorum”
Kadına karşı her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılması vurgulayan Karaderili, “Şirketlerimizde kadın istihdam oranı 2020’nin ilk çeyreğinde yüzde 50-55 seviyelerine yükseldi. Kadına ve kadın iş gücüne güvendiğini turizm sektöründe kadın yatırımcı ve yönetici olarak iş alımlarında tesislerimizde kadına verilen istihdamı özellikle takibini yapıyorum” diye konuştu.

Yazar

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

        WhatsApp
        Kent77 WhatsApp Hattı
        Kent77 Tv & Dijital Platform
        Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz