Tugay Arazisi ile ilgili parselasyon yapılması kentte tartışma yarattı! – Kent 77 TvKent 77 Tv
17
07 Mart 2024 - 15:43
Tugay Arazisi ile ilgili parselasyon yapılması kentte tartışma yarattı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla imara açılan Tugay Arazisine yönelik itirazlar devam ediyor.

Sosyal medya hesabı üzerinden Tugay Arazisinde yapılan parselasyon işlemini paylaşan GBB Meclis Üyesi Beyhan Külekçi, duruma tepki gösterdi. Külekçi, ‘’Burası neresi? AKP dışında şehirde kimsenin imarına onay vermediği Tugay Arazisi. Parsel Parsel Parsellenmiş… İki kez İptal ettirdik, üçüncü kez dava açtık, sattırmayacağız’’ dedi.

 

İlk olarak 2020 yılında kent genelinde STK’lar, siyasi partiler ve vatandaşlar itiraz etmiş, söz konusu itirazlar kabul görmemişti. Aradan geçen süreçte yargıya taşınan imar planı ile ilgili mahkeme önce yürütmeyi durdurma ardından ise iptal kararı vermişti. Aradan geçen süreçte Tugay Arazisi ile ilgili İmar Tadilatı yapılmış, planın askı sürecinde CHP’li meclis üyeleri, Mimarlar Odası ve STK’lar duruma itiraz etmişti.

İkinci kez yargıya taşınan plan ile ilgili Gaziantep 3.İdare Mahkemesi planın iptaline karar vermişti. Planın iptalinin ardından GBB Meclisinde Tugay Arazisi için üçüncü kez İmar Tadilatı yapıldı. Planın askı sürecine girmesiyle CHP’li meclis üyeleri Beyhan Külekçi, Yılmaz Kireç, Şahinbey Meclis eski Üyesi Uğur Kalkan ve Mimarlar Odası itiraz etti. Planla ilgili itirazların GBB’de kabul edilmemesinin ardından meclis üyeleri, Uğur Kalkan ve Mimarlar Odası konuyu 3’üncü kez yargıya taşıdı.

 

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Burkay Güçyetmez, konunun takipçisi olduklarını söyledi. Güçyetmez, ‘’İMO olarak konunun her zaman takipçisi olduk ve olmaya devam edeceğiz.5.Zırhlı tugay alanı korunmalı, mahkeme kararlarına uyulmalıdır. Planlama ve şehircilik bilim ve tekniğine uygun olmayan bu tür yapılaşma kararları, kent ve insan sağlığı konusunda planlama şehircilik bilimi ile çevre ve ekolojik sistemin korunmasına dair bu tüm kuram ve ilkelere aykırıdır. Ağaçlarımıza geleceğimize dokunmayın’’ dedi.

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz