TOKİ mağdurları, İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde eylem yaptı. – Kent 77 TvKent 77 Tv
29
29 Ocak 2024 - 12:49
TOKİ mağdurları, İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın 2019 yılında başlattığı “100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi” kapsamında hak sahibi olan, ancak konutlarının 4 yıldır teslim edilmemesi ve konut fiyatları ile taksitlere yapılan zamlar nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen vatandaşlar bugün İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Mağdurlar dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan, bugün de AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı olarak açıklanan Murat Kurum’a da “Mağdurlar burada, Murat Kurum nerede” sloganıyla tepki gösterdi.

 

Açıklamada “Sizler dar gelirli vatandaşa TOKİ’yi yaparken, bizlere bu daireleri uygun bir şekilde vereceğinin sözünü verirken neden bunu dar gelirli vatandaşa yaptınız? Benim 4 yaşında bir tane kızım var. Daha doğmamıştı, bu proje başlamıştı. 4 yaşındaki kızımın cümlesi şudur. ‘Baba benim dairem nerede? Biz dairemize ne zaman geçeceğiz.’ Şu anda bakıyorsunuz, ülkede ekonomik şartlar aldı başını gitti. Bu bizi ilgilendirmez. Devlet, vermiş olduğu sözü bir an önce tutmalı. Burada bir engelli kardeşimiz var. Biz engelli kardeşimizin yanındayız. Biz gazi, şehitler, yetim, dul biz bunların yanındayız her zaman ve bunların her zaman sözcüsü olacağımıza burada namus ve şeref sözü veriyoruz. Bu davadan da hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğiz. Kendi evlerinde, kendi çocuklarının bakımıyla, durumuyla alakalı ivedi bir şekilde her zaman onlarla beraber olan kurumlar şu anda burada yok. Biz kurumun önündeyiz ama Murat Bey nerede? Son sözümüz budur. Lütfen bu yanlıştan bir an önce dönülmesidir.” denildi.

 

 

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz