TEMA Vakfı ve Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi iş birliğiyle çocuklar bitkilerin büyüleyici dünyasını keşfediyor – Kent 77 TvKent 77 Tv
6
23 Nisan 2024 - 9:41
TEMA Vakfı ve Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi iş birliğiyle çocuklar bitkilerin büyüleyici dünyasını keşfediyor

TEMA Vakfı’nın Kurucu Onursal Başkanlarından, Yaprak Dede merhum A. Nihat Gökyiğit’e atfedilen Biyolojik Çeşitlilik Projesi kapsamında, Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi iş birliğiyle başlatılan “Bitki Müzesi Keşfi Etkinliği” çocuklarla buluşuyor. İlkokul 3. ve 4. sınıfa giden çocuklara yönelik hazırlanan etkinlikler, çocuklara biyolojik çeşitlilik kavramını tanıtmayı ve çocukların bahçede gözlem yapmalarını hedefliyor.

 

Sınıflarda yapılan eğitim çalışmalarını desteklemeyi amaçlayan Bitki Müzesi Keşfi Etkinliği, A. Nihat Gökyiğit’in büyük emekleriyle oluşturulan ve bitki biyolojik çeşitliliği konusunda önemli bir örnek olan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nde yapılıyor.

TEMA Vakfı’nın ve Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nin kuruluş hikâyelerinin anlatılmasıyla başlayan etkinlik, TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanları A. Nihat Gökyiğit ve Hayrettin Karaca’nın tanıtılmasıyla devam ediyor. Geliştirilen eğitim etkinliklerinde çocuklar, biyolojik çeşitlilik kavramını öğreniyor ve bahçede zaman geçirerek farklı bitki koleksiyonlarına ait türleri gözlemliyorlar. Etkinlik boyunca çocukların; çevrelerindeki çeşitliliği fark edebilmeleri, oyunların aracılığıyla öğrenirken keyifli vakit geçirmeleri ve bitki müzesi, botanik, endemik tür gibi kavramlara dair farkındalık kazanmaları amaçlanıyor.

 

Mart ayında gerçekleştirilen ilk etkinliklerin ardından Nisan ve Mayıs ayları süresince iki kurum, Kurucu Onursal Başkanlarının mirasını yaşatmak ve daha fazla çocukla buluşmak amacıyla bu iş birliğini güçlendirerek sürdürmeyi hedefliyor.

 

2024 ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde; çarşamba ve cuma günleri 10.00-11.30 ile 13.00-14.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikler ile çocuklar bitki dünyasının büyüleyici yolculuğuna devam edecekler.

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Güvenlik Görevlisi 1 Milyon Dolar ile Kayıplara Karıştı!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE MİNİKLER ÇEVRE MÜFETTİŞİ OLDU
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
BOLU BELEDİYE BAŞKANI TANJU ÖZCAN, BAŞKAN GÜREL’İ ZİYARET ETTİ
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
OTOPARK 190 ARAÇ KAPASİTELİ OLACAK
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ADİL YELE YAKAB BAŞKANI SEÇİLDİ

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz