TBMM’DE YENİ DAĞILIM DÜZENİ: MEHMET ALİ ÇELEBİ AK PARTİ’DE, AHMET EŞREF FAKIBABA İYİ PARTİ’DE – Kent 77 TvKent 77 Tv
TBMM’DE YENİ DAĞILIM DÜZENİ: MEHMET ALİ ÇELEBİ AK PARTİ’DE, AHMET EŞREF FAKIBABA İYİ PARTİ’DE
198
21 Ekim 2022 - 14:01

Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin AK Parti’ye katılmasının ardından Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, artık AK Parti üyesi olmayacağını ve vekillikten istifa edeceğini duyurdu.

TBMM’deki sandalye dağılımının değişmesi ve aynı zamanda siyasi hayatına İYİ Parti ile devam edeceğini açıklayan Eşref Fakıbaba, “Özgür vatandaş olarak parti seçme hakkım vardır. Sıfırdan başlıyorum, İYİ Parti’ye geçiyorum. Meral Hanım’la iki kez görüştüm ve ikna oldum.” diyerek sosyal medyanın da gündemine oturdu.

Eşref Fakıbaba milletvekilliğinden ve partisinden istifa ettiğini duyurduğu açıklamada, “2003’te üyesi olduğum AK Parti’de değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren bütün büyüklerime ve Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum.

Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum.” ifadelerini kullanırken konu kısa sürede sosyal medyanın da gündemine oturdu.

“CUMHURBAŞKANIMIZA TEK TEK URFA’DAKİ KİRLİLİĞİ AKTARDIM”

Herkes sürpriz olan istifanın perde arkasını merak etmeye başladı. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinde ildeki bütün aksaklıkları dile getirdiğini söyleyen Fakıbaba, “11 ay önce Sayın Cumhurbaşkanımıza tek tek Urfa’daki adaletsizliği, yolsuzluğu, kirliliği hepsini aktardım. Kendisi beni dinledi. Hak verdiğine inanıyorum. Ama hak vermiş olsaydı söylediklerimi dikkate alırdı” şeklinde konuştu.

ROZETİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİZZAT TAKTI

Mehmet Ali Çelebi CHP İzmir Milletvekili seçilmesinin ardından Memleket Partisine geçmişti. Daha sonra Memleket Partisinden yarılan Çelebi geçtiğimiz günlerde AK Partiye katıldığını açıklamıştı. Çelebi’ye rozetini dün gerçekleşen grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizzat taktı.

“PARTİ SEÇME HAKKIM VAR”

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal resmi dilekçenin henüz partiye ulaşmadığına dikkat çekerken Fakıbaba bir açıklamada daha bulundu.

Eşref Fakıbaba, “Bağımsız bir insanım. Vekillikten de istifamı gönderdim. Etik olarak da Fakıbaba’ya yakışan bir olay. Ben ne AK Partiliyim ne de vekilim. Özgür vatandaş olarak parti seçme hakkım vardır. Sıfırdan başlıyorum İYİ Parti’ye geçiyorum. Milletvekilliğini bırakmakla AK Parti seçmenine saygısızlık yapmadım. Meral Hanım’la iki kez görüştüm ve ikna oldum” dedi.

“PARTİMİZE HER KATILIM İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜNDE BİR ADIMDIR”

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray sosyal medya hesabında Fakıbaba’nın istifa paylaşımını retweet ederek, “Partimize her katılım iktidar yürüyüşünde bir adımdır” dedi.

TBMM’DE YENİ DAĞILIM DÜZENİ

Fakıbaba’nın vekillik ve partiden istifa etmesinin kabul edilmesi durumunda TBMM’deki yeni dağılıma göre AK Parti’nin Meclis’teki sandalye sayısı Fakıbaba’nın ayrılması ve Çelebi’nin partiye katılması ile 286 olacak.

CHP’nin vekil sayısı 134 iken, HDP’nin sandalye sayısı ise 56.

Sıralamanın devamında 48 vekil ile MHP, 37 vekil ile İYİ Parti bulunuyor.

Son değişiklikler ile birlikte Fakıbaba’nın istifası kabul edilir ve resmileşirse, bundan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 580 milletvekili bulunacak.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
“YAZMANIN ONARICI GÜCÜ VE KADINCA YAZMAK”
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
OLAĞANÜSTÜ MECLİS TOPLANTISINDA BİRLİKLER SEÇİLDİ
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ABD’de Gazze protestoları üniversitelere yayılıyor!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
TÜRK GIDA KODEKSİ ARI ÜRÜNLERİ TEBLİĞİ YAYIMLANDI

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz