"SORUŞTURMAYI YÜRÜTMEK AK PARTİ İL BAŞKANININ DEĞİL CUMHURİYET SAVCISININ GÖREVİDİR” – Kent 77 TvKent 77 Tv
“SORUŞTURMAYI YÜRÜTMEK AK PARTİ İL BAŞKANININ DEĞİL CUMHURİYET SAVCISININ GÖREVİDİR”
742
18 Şubat 2020 - 13:23

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Hukuki soruşturma sırasında AK Parti Yalova İl Başkanı neden emniyete gitmiştir? Dosyada soruşturmayı yürütmek AK Parti İl Başkanının değil cumhuriyet savcısının görevidir” dedi.

Yalova Belediye Encümen Salonunda CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun basın toplantısı düzenledi. Toplantıda CHP’nin Bartın Milletvekili Aysun Bankoğlu, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, ve Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da hazır bulundu.Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, belediyede yaşananlarla ilgili Torun ile ilk günden bu yana istişarelerinin devam ettiğini söyledi. Basına bilgi verme konusunda Torun’un kendisini beklemesini istediğini aktaran Salman, sonrasında sözü Torun’a verdi.

“AK Parti döneminde göreve geldi”

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Seyit Torun, yolsuzluk iddialarının hedefteki isimi R.E’nin Yalova Belediyesi’ne 2001 yılında işe girdiğini, 2013 yılında da harcama belgeleri ve ödeme evrakları sorumlusu olduğunu ve bu görevlendirmelerin AK Parti döneminde gerçekleştiğini söyledi.
Başkan Salman suç duyurusunda bulundu

Savcılık soruşturmasının Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın başvurusuyla başladığını kaydeden Torun, şunları kaydetti:
“Belediye başkanımız olayın tespit edildiği gün saat 21.55’te Yalova İl Emniyet Müdürlüğü’ne suç duyurusunda bulunmuş. Ertesi gün saat 9.00 sıralarında da Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur.”

Elindeki iki belgeyi gösteren ve bunların ilgili kurumlara verildiğini söyleyen Torun, Vefa Salman’ın belediyenin ve Yalova halkının haklarını savunduğunu belirterek, “Yalova halkının içi rahat olsun. Savcılığı ve Sulh Ceza Mahkmesi’ne söz konusu şüphelinin mal varlığına el konulması belediye başkanımız tarafından talep edilmiştir. Olayın meydana gelmesinden sonra belediye tarafından yapılan incelemelerde 42 farklı işlemde toplam 1 milyon 573 bin TL tutarında usulsüz işlem yapıldığı tespit edilmiştir. Böylelikle Sayıştay raporlarında bile, bugüne kadar yapılan incelemelerde ortaya çıkarılamayan durum Yalova Belediyesi tarafından tespit edilmiş, ortaya çıkarılmış ve gerekli talimatlar verilmiştir.”

“AK Parti İl Başkanının değil cumhuriyet savcısının görevidir”

Yargıya intikal ettirilmiş durumun hukuki detayını vermek istemediğini söyleyen Torun, yargının gerçeği ortaya çıkaracağına dikkati çekerek şöyle konuştu:
“Hukuki soruşturma sırasında AK Parti Yalova İl Başkanı neden emniyete gitmiştir? Dosyada soruşturmayı yürütmek AK Parti İl Başkanının değil cumhuriyet savcısının görevidir. Biz daima haksızlığın karşısında durduk ve gerçeğin de ortaya çıkacağına eminiz. Bu soruşturmayı yürütmenin görevi Cumhuriyet Başsavcılığın görevidir, AKP İl Başkanının değil. KOM’a giderek, adliyeye giderek durumu siyasallaştırmaya çalışmak veyahut da hukuku engellemeye çalışmak maalesef bugün içinde bulunduğumuz tek adam yönetiminin tezahürüdür.”
Tutuklama siyasidir
Belediyeye zarfların gelip gittiğine yönelik basında çıkan haberleri değerlendiren Torun, “Bu olay siyasallaştırmaya çalışılmaktadır bu tamamen mizansendir. Belediyede zarflar gelir ve gider” dedi.
Torun, Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç’in tutuklanmasıyla ilgili ise konunun hukukta olduğunu ve sürecin devam ettiğini belirtti ve “Tutuklama da siyasidir” diye konuştu.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz