SİYASİ PARTİLERDEN 10 KASIM MESAJLARI – Kent 77 TvKent 77 Tv
SİYASİ PARTİLERDEN 10 KASIM MESAJLARI
177
10 Kasım 2020 - 11:18
Yalova’da bazı siyasi partilerin temsilcileri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 82. ölüm yıldönümü nedeniyle mesajlar yayınladı.
CHP YALOVA İL BAŞKANI MEHMET GÜREL:
“Bugün vatanımızı emperyalist düşmanların elinden kurtararak, yeni bir millet ve ulus yaratan, bu bayrak altında, bu vatanda kendi dinimizle, kendi dilimizle özgür bir biçimde yaşamamızı sağlayan ebedi ve ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 82. ölüm yıldönümü. Öyle etkili ve güçlü bir insan ebediyete göçtü ki 82 yıl önce, hala onun ismini hafızalardan silmeye çalışanlar var. Devrimlerini unutturmaya, fotoğraflarını, heykellerini kaldırmaya, adını kitaplardan çıkartmaya çalışanlar var. Bu toplum Atatürk’ün hedeflediği muasır medeniyetler seviyesine erişmesin diye; ülkemizde kadın erkek eşit olmasın diye, Cumhuriyet olmasın diye, laiklik olmasın diye, demokrasi olmasın diye, hukukun üstünlüğü olmasın diye, çağdaş ilerici bir anlayış olmasın diye mücadele edenler var. Ama asla unutulmasın ki, aynı zamanda bu topraklarda Cumhuriyetin evlatları da var. Bu topraklarda Atatürk’ün devrimlerine inanmış ve özümsemiş milyonlarca yurttaş da var. Atatürk’ü yüreklerine kazımış, bıraktığı mirasın öneminin bilincinde olan ve onun açtığı yolda ne olursa olsun yürüyecek milyonlar da var. Ve biz, Cumhuriyetin evlatları; her zaman Atatürk’ün ismini ve devrimlerinin izini silmeye çalışan yobaz, gerici, saltanat yanlısı kesimin karşısında dimdik duracağız. Ne yaparlarsa yapsınlar, neye mal olursa olsun laik, demokratik cumhuriyetimizi koruyacağız ve ulu önderimiz Atatürk’ün devrimlerini yaşatacağız. Bu düşüncelerle, şahsım ve Yalova Cumhuriyet Halk Partisi Örgütü adına;bağımsızlığımızı sağlayan, bize Cumhuriyeti hediye eden, partimizin kurucusu ve vatanımızın kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 82. yılında rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum.”
MHP YALOVA İL BAŞKANI NAMIK ÖZ:
“Türkiye cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 82. Yılında rahmet, minnet, ve hürmetle yad ediyorum.
Gazi Mustafa Kemal bir fikir ve aksiyon mihveri, milletine gönülden bağlı ve inanmış bir dava şuurudur. Aynı zamanda askeri bir deha, taktik ve strateji ustasıdır.
Gazi Mustafa Kemal tutsak ve bağımlı yaşamaya tamamen karşı, işgal ve ihanetin amansız düşmanıdır.
Gücünü milletten almış, heyecanını tarih ve ecdadımızın hatıralarında bulmuş, sabır ve tahammülünü muzaffer Türklüğün ruhundan çıkarmış bir liderlik vasfıyla hem milletimizin hem de mazlum milletlerin kalbinde taht kurmuştur.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin ortak ve tarihi bir değeri olmakla birlikte, Türkiye Cumhuriyeti’nin ana direğidir.
57 yıllık kısa ömrüne adeta koskoca bir tarih sığdıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk Cepheden cepheye koşmuş, gönülden gönüle akmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik yaparak milletimizin kalbinde taht kurmuştur.
Şurası unutulmamalıdır ki; Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk milletinin gönlünde fikir ve eserleriyle daima var olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti milli bir eser, mukaddes bir değer, muazzez bir mirastır; mutlaka yaşayacak ve yaşatılacaktır.
10 Kasım’ı bir matem günü olarak görmek ve anmak yerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mücadeleci kişiliğini, milli duygularını, manevi yönünü daha iyi tanımak, tanıtmak için bu günü eşsiz bir fırsata dönüştürmek gerekmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 82.yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü şükran ve minnetle anıyor, Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.”

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz