ŞİFAHANE KOROSUNDAN YAŞLILARA ZİYARET – Kent 77 TvKent 77 Tv
ŞİFAHANE KOROSUNDAN YAŞLILARA ZİYARET
212
03 Mayıs 2022 - 13:33

Şifahane korosu pandemi’nin bitmesiyle birlikte huzur evinde kalan yaşlı vatandaşlara müzikal etkinlik düzenledi.

Şifahane korosu 2014 senesinde engelli bireylerden kurulan ve kurulduğu seneden buyana her sene huzur evinde kalan yaşlı vatandaşlara bayramlarda ve özel günlerde düzenli olarak moral ve motivasyonlarının yükselmesi için müzikal etkinlikler düzenliyorlar.

Yalova Türk Sanat Müziği Engelliler Koro Projesi Kurucusu ve Sorumlusu Utku Köşedar, “2014’ te temelini attığımız Şifahane koromuzun bu zamana kadar 15 adet konser sergiledik. Bunların birkaç tanesi eğitim maksatlı Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmetler Öğrencilerine yönelik eğitim seminerleri, mini konserler oluyor ve şuanda da bayram olması nedeniyle rehabilitasyon bakım merkezine geldik ve Annelerimizi, Babalarımızı eğlendirmek bayramda yalnızlık çekmesinler diye şifahane koromuzla geldik mini bir konser sergiledik. Tebessümler, alkışlar çok mutlular iyi ki gelmişiz gene gelicez.” dedi.

Yalova Huzur Evi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinlerinden Halil İbrahim Gülsarahan onlar için düzenlenen Konser için şunları Kaydetti.

“Bu hastalığın bizler için daha doğrusu dünya için çok olumsuz bir etki yarattı zaten kapalı bir ortamda çok dikkatli bir şekilde müdürümüz ve idarecilerimiz Titiz davranışıyla bu riskli dönemi atlattık Ama tabii ki sıkıldık Yalnızlık içe kapanıklık oldu ama Bir nevi kendimizi bu şartlara yetiştirme Yani bu şartları uymaya adapte olduk şükür Allah’a Bugünleri de gördük covid-19 hastalığını da atlattık rahatız Özgürüz.” diye konuştu.

Yalova Huzur Evi Müdürü Ercan Çelik iki buçuk yıldan fazladır süren bu pandemi nedeniyle yaşlılarımızla çok fazla bir araya gelemedik. Bayram nedeniyle de yaşlılarımıza bir ziyafet vermeyi istedik. Bu amaçla da şifahane gurubunun katkılarıyla bir müzik eğlencesi düzenledik. Onlara çok teşekkür ederiz. İnşallah bundan sonraki günleri yaşlılarımızla daha güzel geçiririz.

 

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Devlet erkanı Anıtkabir’de!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Karakol bahçesinden kaçan eşek, hastaneye girdi!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Altınova’da 23 Nisan coşkusu

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz