SANDIKTA BAŞARAMADIKLARINI BU YÖNTEMLE DENEMEYE SOKTULAR – Kent 77 TvKent 77 Tv
SANDIKTA BAŞARAMADIKLARINI BU YÖNTEMLE DENEMEYE SOKTULAR
993
01 Mart 2020 - 17:47

CHP İl Kongresinde konuşan Vefa Salman, görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili, “Olay özünden uzaklaşıldı. Olay başka türlü bir yere siyasi platforma oturtuldu. Amaç CHP’yi, CHP’nin bayrağını Yalova Belediyesi’nden uzaklaştırmaktı. Sandıkta başaramadıklarını bu yöntemle denemeye soktular.” dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Yalova Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Vefa Salman ailesinin bugüne kadar kendisine haram lokma yedirmediği, kendisinin de bugün doğum günü olan çocuğuna haram lokma yedirmediğini söyledi.

Görev yaptığı, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyelerine de sonuna kadar kefil olduğunu ifade eden Salman, “Kamunun hakkını sonuna kadar koruduk, korumaya devam ediyoruz. Bunu bilmenizi istiyorum. Benimle ilgili, benimle ilgili, benim ekibimle ilgili kim ne söylerse alnını karışlayabiliriz. Benim belediye başkanı olduktan sonraki bir aylık gelirim 22 bin lira. Belediye başkanı olmadan önce hangi evde oturuyorsam, hala giriş katında o evde oturuyorum. Arabamı yeri geldi, makam aracı yaptım, benzinini dahi cebimden koydum. Bunu siyasi şov olsun diye filan yapmadım. Sadece belediye çalışanlarına, belediyedeki müdürlere örnek olsun diye yaptım. 2014’te seçimi kazandığımdan beri, ben cep telefonu parasını bir gün belediye kasasından ödetmedim. Özel görüşmelerimi orada yapıyorum diye.  Varsın 200-300 lira para benim cebimden gitsin. Eşim emekli, ben emekli, evim kira değil. Anamdan, babamdan kalan mülkü ömrüm vefa ederse zaten yaşarsa bitiremem. O yüzden çok rahat belediye başkanlığı yaptım.”

 

“Amaç CHP’yi, CHP’nin bayrağını Yalova Belediyesi’nden uzaklaştırmaktı.”

 

Salman, 2014’te seçimlerin tekrarlanmasıyla 2 kez başkanlığa seçildiğini söyledi. Salman 2019’da bir siyasi partinin üst üste ilk defa 3. Kez seçim kazandığını ifade etti. 2019’daki seçimden sonra yaşanan durumdan AK Parti İl Başkanı’nın seçimi kazanmasını bir türlü hazmedemediğini vurgulayan Salman, “Demeç verdi gazeteye 2 saat sonra belediye başkan yardımcımı aldılar. Cumhurbaşkanı konuştu bu kez beni görevden uzaklaştırdılar. Bunun altyapısının siyaset olduğunu, siyasete bulaşan herkes biliyor, sokaktaki adam da biliyor” ifadesini kullandı.

Salman, yaşanan usulsüzlükleri Mali İşler Müdürlüğü’ndeki bir personel tarafından belirlenmesinin ardından durumu ilk olarak kendisine şu anda tutuklu olan Başkan Yardımcısı Halit Güleç’in söylediğini, aynı gece saat 22,30’da Güleç ve Meclis Üyesi Adil Ürekli ile kendi evinde buluştuğunu anlatan Salman, gereğinin yapılması talimatını verdiğini  anlattı. Salman, sonraki tüm gerekli süreçler için girişimlerde bulunduklarını belirterek,  “Olay özünden uzaklaşıldı. Olay başka türlü bir yere siyasi platforma oturtuldu. Amaç CHP’yi, CHP’nin bayrağını Yalova Belediyesi’nden uzaklaştırmaktı. Sandıkta başaramadıklarını bu yöntemle denemeye soktular. Bu Vefa Salman, Yalova’ya karşı yapılmış bir eylem değil. Tamamen CHP’ye yapılmış bir eylem” açıklamasında bulundu.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz