Pakistan İran'ı Vurdu – Kent 77 TvKent 77 Tv
38
18 Ocak 2024 - 10:05
Pakistan İran’ı Vurdu

İran, Irak ve Suriye’nin ardından Pakistan’a da hava saldırısı düzenledi. Cihatçı bir örgütün sınırdaki üsleri hedef alındı. Pakistan ise İran’ın Sistan ve Belucistan eyaletlerine askeri saldırı düzenledi. İran, saldırılarda 3 kadın ve 4 çocuğun öldüğünü duyurdu.

İran, 17 Ocak 2024 tarihinde Pakistan‘ın Belucistan eyaletine hava saldırısı düzenledi. Saldırıda, Cihatçı “Ceyş el Adl” örgütünün karargahları hedef alındı. İran devlet haber ajansı Nur, saldırıda iki üssün imha edildiğini duyurdu.

Pakistan, İran‘ın saldırısını “egemenlik ihlali” olarak niteleyerek kınadı. Pakistan Dışişleri Bakanlığı, saldırıda iki çocuğun öldüğünü, üç çocuğun yaralandığını açıkladı.

Pakistan, tepki olarak İran Büyükelçisi’ni İslamabad’a çağırdı. Egemenlik ihlaliyle ilgili BM Güvenlik Konseyi’ne şikayette bulunacağını duyurdu. Pakistan Dışişleri Bakanlığı, saldırıların “Pakistan’ın kendi güvenliği ve ulusal çıkarları için yapıldığını” açıkladı.

İran ve Pakistan‘ın karşılıklı saldırılarının hedefi, Cihatçı “Ceyş el Adl” örgütü. İran, örgütü “terör örgütü” olarak kabul ediyor. Örgüt, son yıllarda İran topraklarına çok sayıda saldırı düzenledi. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullaniyan, 17 Ocak 2024 tarihinde Davos’ta Pakistan Başbakanı Enver Ül Hak Kakar ile bir araya geldi. Saldırılar, bu görüşmeden birkaç saat sonra gerçekleşti.

İran ve Pakistan, son yıllarda ekonomik ve güvenlik alanında işbirliğini artırmaya çalışıyordu. Ancak saldırılar, bu işbirliğinin sekteye uğramasına neden olabilir.

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz