NE EVET NE HAYIR İSİMLİ TİYATRO SEYİRCİYLE BULUŞUYOR – Kent 77 TvKent 77 Tv
NE EVET NE HAYIR İSİMLİ TİYATRO SEYİRCİYLE BULUŞUYOR
507
20 Ocak 2020 - 8:28

Yalova Belediyesi’nin destekleriyle yazar Oğuz Atay’ın yazdığı Özge Erdem’in yönettiği “Ne Evet Ne Hayır” isimli tiyatro oyunu 24 Ocak Cuma günü saat 20.00’de Raif Dinçkök Kültür Merkezi Özgecan Salonu’nda tiyatro severle buluşuyor.

Ücretsiz olan oyunun davetiyelerini almak isteyen vatandaşlar Kent Müzesi’nden temin edebilir.

Yazar Oğuz Altay’ın derinlikli ve eğlenceli yazılan, farklı toplumsal sınıflardan gelen M.C ve F.G’nin aynı çıkmazlarda dolaşan öyküsü “Ne Evet Ne Hayır” isimli tiyatro oyununda; Atay’ın 1974’te tamamladığı hikâyenin ilk baskısı 1975 yılında yapılan ‘Korkuyu Beklerken’ kitabında yer alır. Bu mizah dolu öyküde, sivri dilli olduğu için Güzin Ablalık yapmak zorunda kalan gazeteci Akın Korkmaz (F.G.), M.C. isimli genç bir mahkûmdan aldığı sıra dışı mektubu anlatıcı olarak okuyucularıyla paylaşır. MC, mektubunda sürekli olarak ‘sevdiğim insan’ olarak söz ettiği, saplantılı biçimde sevdiği kıza aşkını itiraf etmiş, ancak kızdan hiçbir cevap alamamıştır. Saplantılı MC, suskunluğu bir ret cevabı olarak kabul etmez. “Cevabınız? dedim. Hayır demedi. Ne evet ne hayır.” MC, reddedilmeyi reddetmektedir.

Yönetmen Özge Erdem, ortadan ikiye bölerek, bir tarafını hapishaneye diğer tarafını ‘Gönül Postası’ yazarının gazetedeki odasına dönüştürdüğü sahnede, anlatıcı FG ile mahkûm MC’yi, birer monologla karşı karşıya getiren bir uyarlama yapılmıştır. FG (Özer Arslan) tepkilerini kâh alaycı, kâh öfkeli yorumlarla sunarken, bu acıma ile karışık alaycılığına ara bir parantez açarak, öğretmen edasıyla mektup metnini düzeltmeye de çalışıyor. MC (Sinan Arslan) ise cehaletinin masumiyetiyle, durmadan kendini tekrarlayan öyküsünü, devamlı kendi üzerine dönen kısır döngüyü anlatıyor.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Altınova’da çocuklar doyasıya eğlendi
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
İstanbul Valisi’nin koltuğuna oturan Koç, Taksim’de 1 Mayıs’a izin verdi!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Teksas’ta 23 Nisan
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Asayiş berkemal!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
YALOVA’DA 23 NİSAN COŞKUSU DOYA DOYA YAŞANDI

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz