MEB, 20 bin öğretmen ataması için takvimi açıkladı! – Kent 77 TvKent 77 Tv
10
07 Mayıs 2024 - 8:23
MEB, 20 bin öğretmen ataması için takvimi açıkladı!

Ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 20-31 Mayıs’ta alınacak. Adayların katılmak zorunda olduğu mülakatlar ise 1 Temmuz’dan itibaren başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin öğretmen ataması için ön başvuru ve sözlü sınav (mülakat)  merkezi tercihlerinin 20-31 Mayıs’ta alınacağını, adayların gireceği sözlü sınavların 1 Temmuz’dan itibaren başlayacağını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin düzenlenen basın toplantısında 20 bin öğretmenin atamasının yapılacağını duyurdu. Mülakatlara da değinen Tekin, “Ben öğretmen atamalarında deneme dersi tarzında bir mülakatın gerekli olduğunu defaten dile getirmiştim. Bunu yaparken süreçle ilgili olarak adalet ve güven kaygısı olan bütün arkadaşlarımızı, aldığımız tedbirleri bir kez daha okumaya davet ediyorum. Hiçbir arkadaşımızın hakkının yenmediği bir süreci yürüteceğiz.

Hali hazırda yasal düzenlemeye göre sadece ve sadece mülakat notuyla atama gerçekleştiriliyor. Biz bugün itibariyle KPSS skorunun yüzde 50’si ve mülakatın yüzde 50’si alınarak sürecin yürütülmesi için bir yönetmelik değişikliğini yayınlanmak üzere Resmi Gazete’ye de göndereceğiz” ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ayrıca en çok atama yapılacak 5 branşı da açıkladı.

Öğretmenlik için atamaya esas teşkil eden 87 alandan en fazla kontenjan ayrılan beş branş ise şöyle: Sınıf öğretmenliği 3 bin 263, özel eğitim 2 bin 499, rehberlik 1597, din kültürü ve ahlak bilgisi 1594, İngilizce 968.

 

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Başkan Kaya’dan tecrübe aktarımı
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
BAŞKAN GÜREL’DEN HEMŞİRELERE JEST
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
BAŞKAN YELE 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI DOLAYISYLA BİR MESAJ YAYINLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
UMUT GÜÇLÜ’DEN CHP’Lİ BELEDİYELERDE İŞÇİ ÇIKARMALARINA TEPKİ!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖYLÜ ÖĞRENCİLERE GERİ DÖNÜŞÜM GÜNÜ HEDİYESİ

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz