LASTİK KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER – Kent 77 TvKent 77 Tv
LASTİK KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
1.169
05 Mart 2020 - 8:40

Çoğu sürücü aracına lastik alırken ya fiyatına bakıyor ya da markasına. Ancak güvenlik için bunlardan daha önemlisi lastiğin üretim tarihi.
Çiftlikköy İlçesine bağlı Taşköprü Beldesi Sanayi Sitesinde yıllardır araç jant-lastik işiyle uğraşan ve bu işte profesyonel olan Yusuf Çarpışantürk, bir lastiğin raf ömrünün 5 yıl olduğunu belirtiyor.
Çarpışantürk, “Üretim tarihi 2020 olan bir lastik 2025 yılına kadar güvenli bir şekilde kullanılabilir. Raf ömrünü tamamlamış bir lastik yeni dahi olmuş olsa can ve mal güvenliği açısından takılamaz.” diye konuştu.
Çarpışantürk , “Türkiye’de Türkiye (yerli) lastiğinin kullanılmasını, araç sürücülerinin Çin malı uzak doğu lastiklerden kaçınmasını önerdi.

LASTİKLERİN ÖMRÜ KAÇ YILDIR
Lastiklerde en çok dikkat edilmesi gerekenlerde birincisi tarih. Her lastiğin üzerinde üretim tarihi var. Bu çok önemlidir. Lastiğin raf ömrü 5 yıldır. Lastiği kullansanız da kullanmasanız da 5 yıl sonra lastiğin kauçuğunun özelliği gidiyor bu saatten sonra lastik performansı çok ciddi şekilde düşüş kaybı yaşıyor. Biz yerli starmax gurubu satıyoruz yerli petlas markası.

TÜRKİYE’DE TÜRKİYE LASTİĞİ KULLANILMASI DAHA MANTIKLI
Yerli lastik kullanma taraftarıyız. Çin malı uzak doğu lastiklerden kaçınmasını öneririz müşterilerimize. Yerli lastiklerin fiyatları uygun. Neden uygun? Yurt dışından gelen lastik ciddi bir şekilde vergi yiyor. Aslında lastiğin çok kalitesinden dolayı değil bu. Daha çok gümrük vergisinden dolayı rakamlar yükseliyor. İnsanlar bunu yanlış anlayabiliyor tabi. Yüksek fiyattaki lastik daha iyidir falan gibisinden. Yerli lastiklewrin kullanılmasını tavsiye ederiz. Hiçbir problem sıkıntı çıkmadan kullanılabilir. Çünkü bunlar zaten Türkiye şartlarına göre yapılıyor. O yüzden Türkiye’de Türkiye lastiği kullanılması daha mantıklı.

LASTİĞİN BİTTİĞİ NASIL ANLAŞILIR
Kullanıma göre çok değişen bir süreç. Lastiklerimizin emniyet çizgisi vardır. Lastik çizgisi emniyet çizgisine geldiği anda lastik tamamen bitmiş demektir ve acilen değiştirilmesi gereklidir. Lastikler maksimum 3mm kadar kullanılabilir. Lastiğin tarihi geldiği zaman lastik çatlama yapar ve her an risk taşır. Bir an önce değiştirilmesini öneriyoruz. Birde lastiğin bir yere temas ettiği zaman veya vurulduğu zaman bir sıkıntıya girdiği zaman lastik balon yapar. Balon yapması aslında lastiğin tel kırmasıdır.Lastiğin içindeki tel kopar kauçuk dışarıya çıkar. Buna balon deniliyor. Bu durumlarda da acilen lastiğin değiştirilmesi gerekir.

KIŞ LASTİĞİ YAZIN KULLANILIR MI?
Kış lastiği yazın kesinlikle kullanılmamalıdır. Ciddi bir risk taşır. 7 derecenin üstünde kış lastiklerin hepsi ne marka olursa olsun kayma yapar. Gereksiz yakıt sarfiyatı yapar ve ses yapar. En önemlisi burada kaymasıdır. Yazın mesela kış lastiği ile suya girdiğiniz zaman ciddi bir şekilde kayma yaşarsınız. Çünkü kış lastiği kış şartlarına göre yapılmıştır. Çünkü vakumludur ve ömrü çok kısa olur. Yaz aylarında yaz lastiği kış aylarında kış lastiği kullanılmasını öneririz.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz