Küçükçekmece'de AK Parti'nin seçim çalışması sırasında silahlı saldırı – Kent 77 TvKent 77 Tv
38
12 Şubat 2024 - 11:05
Küçükçekmece’de AK Parti’nin seçim çalışması sırasında silahlı saldırı

Küçükçekmece Belediyesi’nin eski başkanı Aziz Yeniay, 31 Mart seçimlerinde AK Parti’den bir kez daha Küçükçekmece’den aday gösterildi. Aziz Yeniay ve partililer dün(10.02.2024) Kanarya Mahallesi Sarıasma Sokak’taki Mardinliler Derneği’ni ziyaret etti.

Aziz Yeniay ve partililerin içeride bulunduğu sırada kimlikleri henüz belirlenemeyen saldırganlar beyaz aracın içinden dernek binasına uzun namlulu silah ve tabancayla ateş açtı. Aziz Yeniay saldırıdan yara almadan kurtulurken, 32 yaşındaki Ebru Güneş Dumlu kurşunların hedefi oldu. Ağır yaralanan Ebru Güneş Dumlu hastaneye kaldırıldı. Dumlu’nun hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

 

Alınan bilgiye göre, Yeniay’ın Kanarya Mahallesi’ndeki bir derneği ziyareti sırasında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırıda 22 yaşındaki E.G.D. yaralanırken, olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yaralı E.G.D, yapılan ilk müdahalenin ardından çevredeki özel bir hastaneye kaldırıldı. Olay yerinde güvenlik önlemi alan polis ekipleri, olaya karışan kişi ya da kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Saldırıya ilişkin geniş çaplı tahkikat başlatılmıştır.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesi’ndeki aday tanıtım etkinliğine yönelik silahlı saldırıda, bir kadının yaralandığını, saldırıyla ilgili geniş çaplı tahkikat başlatıldığını bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün saat 16.30 sıralarında AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Sayın Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesi’ndeki aday tanıtım etkinliğinin olduğu yere uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş açılmıştır. Saldırıda E.G.D. adlı kadın vatandaşımız yaralanmıştır. Saldırıya ilişkin geniş çaplı tahkikat başlatılmıştır. Yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Seçim sürecine ve demokrasimize yönelik bu tür menfur saldırıları şiddetle kınıyorum.”

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz