KUBBELİ CAMİ YÖNETİMİ VALİLİK ARAZİSİNİ İSTİYOR
233
05 Kasım 2020 - 15:00
Kubbeli Camii Dernek yönetimi, yeniden yapılacak olan camilerini, kaldırılması planlanan valilik ve emniyet alanında yapılmasını istedi.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklamada bulunan yönetim kurulu, Kubbeli Cami’nin ağır hasarlı olmasından dolayı yıkıldığını hatırlattı.
Yıkılan camiinin yerine Yalova’nın en güzel camisini yapmak için hazırlıklara başlandığı belirlen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bir taraftan Kubbeli Camimizin yaptırma süreci devam ederken; Diğer yandan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Yalova’ya geldiğinde; Valilik, Emniyet ve Jandarmanın kaldırılıp, yerine park yapılacağı haberini aldık. Yalova’nın göbeğinde böyle güzel ve büyük bir parkın olduğu yerde, bir sokak arkasında küçük bir alanda, caminin yakışık almayacağını düşündük. Çünkü Ecdadımız şehir meydanlarını ,( Sultan Ahmet, Süleymaniye, Selimiye, Ulu Camii, Yalova Rüstempaşa ) Camilerle süslemiştir. Kubbeli Camii Dernek Yönetimi olarak Yalova Halkı ile yaptığımız istişarelerde; Kubbeli Camiinin bu meydana yakışacağının daha doğru olacağı kanaatine vardık.”
Açıklamada, yönetimin Vali Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ve AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar ile görüştüklerini ve konuyla ilgili cevap beklendiği belirtildi.
Dernek yönetimi, talebe olumlu cevap verilmesi durumunda yıkımı gerçekleştirilen Kubbeli Camiinin yerine prefabrik camii yapılıp meydan tasfiye edilmesini bekleyeceklerini bildirdiler.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz