KOÇAK’TAN SİFİL’İN SÖZLERİNE TEPKİ – Kent 77 TvKent 77 Tv
KOÇAK’TAN SİFİL’İN SÖZLERİNE TEPKİ
371
06 Ocak 2020 - 13:01

CHP Yalova İl Başkanı Nur Koçak, Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Ebubekir Sifil’in sosyal ve görsel medyaya yansıyan “Çok eşlilik meşrudur” açıklamasına sert tepki gösterdi. Koçak, “Siz öğrencilerinize bunu mu öğretiyorsunuz” dedi.

İl Başkanı Nur Koçak, konuyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Koçak, açıklamasında şunları kaydetti:

“Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Ebubekir Sifil’in sosyal medyada ve görsel basında yer alan son açıklamalarını hem bir Yalovalı hem de bir kadın olarak üzüntüyle takip ettim. Daha önce ‘Deve idrarı sağlığa faydalıdır’ diyen üniversitemizin öğretim üyesi şimdi de ‘Erkeğin farklı illerde eşleri olabilir. Her biri meşru hanımıdır. Meşru bir evlilik bu. Arap ülkelerinde yaygındır bu’ sözleriyle gündem olmayı başardı. Zaten gün geçmiyor ki akılla, bilimle, kazandığı başarılarla, makalelerle gündeme gelmesi gereken üniversitemiz bunların hepsinin haricinde birtakım sözler ve olaylarla gündeme gelmesin. Üniversite hocamızın daha önce deve idrarıyla ilgili iddialarını ‘Kendi kişisel görüşü olabilir’ deyip gülüp geçmiştik. Ancak çok kadınla evliliği meşru gösteren, Türkiye’yi Araplaştırma çabasına hizmet eden bu sözlerini bir cumhuriyet ferdi ve kadın olarak kabul etmemiz mümkün değil. Sifil Hoca, açıkça 93 yıldan bu yana uygulanan ve Türk kadınına pek çok hak tanıyan medeni kanunumuzu hiçe sayıp bizlere Arap ülkelerini örnek gösteriyor.

Böyle bir zihniyetin, Cumhuriyetin yazlık başkenti olan, Atatürk’ün kenti olma markasını taşıyan Yalova’mızda üniversitede öğrencilerimize eğitim verdiğini düşünmek bizleri kaygılandırıyor. Hocamıza sormak istiyoruz: Siz öğrencilere bunu mu öğretiyorsunuz? Kadın- erkek eşitliğine inanmıyor musunuz? 93 yıldır uygulanan medeni kanunun kazanımlarının yok edilmesini mi amaçlıyorsunuz? Arap ülkelerini çağdaş, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti’ne örnek göstermek bir Türk vatandaşı olarak içinize siniyor mu?

Dahası akademik başarılarla, şehre kattıklarıyla gündeme gelmesi gereken Yalova Üniversitesi’ni bu tarz akıl, mantık ve ahlak dışı söylemlerle gündeme getirerek ne elde etmiş oluyorsunuz? Cumhuriyetin değerlerini sonuna kadar korumaya kararlı bir siyasi partinin Yalova’daki temsilcisi ve en nihayetinde bir cumhuriyet kadını olarak üniversitemiz öğretim üyesi Ebubekir Sifil’i bu sözlerinden dolayı kınıyoruz ve ülkemizde yaşayan tüm kadınlarımızın haklarını, kazanımlarını sonuna kadar koruyacağımıza yemin ediyoruz.”

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz