KENT KONSEYİ OLAĞAN GENEL KURULUNDA ‘DİRENÇLİ KENTLER’ TANITILDI – Kent 77 TvKent 77 Tv
KENT KONSEYİ OLAĞAN GENEL KURULUNDA ‘DİRENÇLİ KENTLER’ TANITILDI
114
31 Ocak 2023 - 16:30

 

Yalova Kent Konseyi 6’ncı Dönem 2’nci Olağan Genel Kurulu’nu, 31 Ocak 2023 Salı günü İl Özel İdaresi Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.

 

Toplantıda; deprem, göç, iklim, sağlık ve akıllı kent konularında risk haritasında yer alan Yalova’da, bu konularda yerel yöneticilere katkı sağlama ve konsensüs oluşturmayı amaçlayan ‘Dirençli Kentler’ projesi de tanıtıldı.

 

Genel Kurula; Vali Muammer Erol, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fadime Yıldırım Karoğlu ve Engelli Meclisi Başkanı Hüseyin Özdemir ve Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Ayaz başta olmak üzere STK temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulun açılış konuşmasını Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir gerçekleştirdi.

 

Kent Konseyi’nin 1 yıllık çalışmaları hakkında bilgi veren Kandemir, “Bir yıl içerisinde kurumsallaşma yönünde bütün eksiklerimizi tamamladık.

Kadın Meclisimizi yeniledik, Gençlik Meclisimizi ve Engelli Meclisimizi kurduk. Çalışma gruplarımız kendi içinde çalışmalarına devam ediyor. 2023’te proje odaklı çalışmalar yapacağız.” dedi.

 

Ardından konuşmasını yapan Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Kent Konseyinin işlevi hakkında bilgi vererek, “Kent Konseyi yerel yönetimlerin ufkunu açan soyut projeler geliştirerek, tavsiyede bulunuyor.

Bugün Kent Konseyimizin ‘Kentsel Öneriler’ başlıklı bir rapor geliştirdiğini görüyoruz. Ben bu raporu inceledim. Biz yerel yöneticiler olarak bu raporu alıp kendi görev alanımıza giren konularda gerekli iyileştirmeleri yapacağımızı düşünüyorum.

Turizm Kültür ve Sanat başlığı altındaki 11’inci maddede 15 adet Yalova Türküsünün derlenerek tanıtımının yapılması ve gelecek nesillere aktarılması için gerekli çalışmaların yapılması yer alıyor.

Yalova’yı konu edinen 20’nin üzerinde müzik eseri var. Biz önümüzdeki günlerde bununla ilgili bir konser yapmayı planlıyoruz. Konser sonrasında da bu eserleri bir CD içerisinde toplayıp kültür hayatımıza kazandırmayı düşünüyoruz.

Görüyoruz ki Kent Konseyi şehirde çok az insanın görebildiği bir şeyi fark edebilen bir kabiliyete sahip. Kendilerine teşekkür ediyorum.

İnşallah önümüzdeki dönemde Yalova Kent Konseyi’nin ulusal çalışmalarda da yetkili olmasını arzu ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

 

Yalova Kent Konseyi Genel Sekreteri Erkan Çetintaş faaliyet raporunu sunarak, yapılan çalışmaları detaylı bir şekilde anlattı.

Faaliyet raporunun oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından ‘Dirençli Kentler’ projesinin paydaşlarından Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Kubilay Özer, ‘Dirençli Kentler’ projesini tanıttı.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
“YAZMANIN ONARICI GÜCÜ VE KADINCA YAZMAK”
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
OLAĞANÜSTÜ MECLİS TOPLANTISINDA BİRLİKLER SEÇİLDİ
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ABD’de Gazze protestoları üniversitelere yayılıyor!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
TÜRK GIDA KODEKSİ ARI ÜRÜNLERİ TEBLİĞİ YAYIMLANDI

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz