KARABÜK ÜNİVERSİTESİ'NDE YAŞANANLAR TOPLUMDA BÜYÜK YANKI UYANDIRDI! – Kent 77 TvKent 77 Tv
27
25 Mart 2024 - 12:06
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NDE YAŞANANLAR TOPLUMDA BÜYÜK YANKI UYANDIRDI!

Üniversiteye ait bir itiraf sayfasında paylaşılan çarpıcı mesajlar, toplumda büyük yankı uyandırdı. Benzer bir olayın Kütahya’da da yaşandığına dair spekülasyonlar ise dikkatleri üzerine çekti.

Karabük’te, bir sosyal medya paylaşımında; Karabük Üniversitesi’ndeki Türk öğrencilerin, Afrika ülkelerinden gelip kentte üniversite eğitimi gören öğrencilerle cinsel birliktelik yaşadıktan sonra HPV ve HIV belirtileriyle hastaneye başvurduğu ve bu sebeple hastanelerde yoğunluk oluştuğu iddia edildi.

 

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, sosyal medyadaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını, herhangi bir HIV ve HPV artışı olmadığını belirten açıklamada bulundu.

“Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de sağlık tesislerimizde halk sağlığını ilgilendiren bütün hastalıklar yakından takip edilmekte ve düzenli kayıt tutulmaktadır. İlimizde HIV pozitif ve HPV pozitif vakalarında herhangi anlamlı bir değişiklik bulunmamaktadır. Ayrıca sağlık tesislerimize son günlerde konu ile ilgili bir başvuru olmamıştır. Sağlık çalışanlarımızı zan altında bırakan iddiaların aksine sağlık sistemimiz kayıtsız giriş yapılarak işlem yapılmasına izin vermemektedir.”

Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koç’un, sosyal medya hesabından Karabük Üniversitesi’nde okuyan kız öğrencilere yönelik sözleri büyük tepkilere neden oldu. Arif Koç’un ortaya çıkan ifadeleri sosyal medyada tepki görünce hesap bir anda yok oldu ancak tepkiler yükselmeye devam etti. Konu ile ilgili Kızılay’dan yapılan açıklamada Koç’un görevden alındığı belirtildi.

Bazı öğrenciler, genital bölgede ortaya çıkan belirtilerle acil tıbbi yardım arayışında olduklarını belirtirken, diğerleri yaşadıkları utanç nedeniyle hastaneye gidemediklerini açıkladılar. Ancak, bir öğrenci, hastaneye gittikten sonra yaşadığı korku ve utanç dolu anları paylaşarak diğerlerine uyarılarda bulundu.

Karabük Üniversitesi’nde yaşanan bu olaylar, gençler arasında ciddi sağlık endişelerine yol açarken, aynı zamanda korunmasız cinsel ilişkinin risklerini bir kez daha gündeme getirdi.

Karabük Üniversitesi’nde 98 farklı ülkeden 12 bin yabancı öğrenci eğitim görüyor. Bu öğrencilerin ise yaklaşık 6 binini Afrika’nın farklı ülkelerinden gelen öğrenciler oluşturuyor.

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz