İstanbul VE YALOVA buz kesecek! – Kent 77 TvKent 77 Tv
61
08 Ocak 2024 - 11:50
İstanbul VE YALOVA buz kesecek!

Harita değişti, İstanbul ve Yalova buz kesecek! Prof. Dr. Orhan Şen iki güne dikkat çekti, AKOM’dan bir kar uyarısı daha geldi.

Türkiye, yarından itibaren Balkanlar üzerinden gelecek soğuk havanın etkisi altına girecek, sıcaklıklar da 10 derece düşecek. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Marmara bölgesi için yaptığı kar uyarısında iki güne dikkat çekti. Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu cumartesi öğle saatlerine işaret etti. AKOM’dan ise kar uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; bugün yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, MarmaraEgeAkdeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, KaradenizAksaray, Nevşehir, Kırşehir çevreleri ile Konya’nın kuzey kesimlerinin yağmur ve sağanak, Ardahan, Erzurum, Ağrı, Tunceli ve Erzincan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Kıyı Ege, Ankara, Çankırı, Yozgat, Kırıkkale, Amasya, Çorum ve Tokat çevreleri, Balıkesir’in batı kıyı ilçeleri ve Antalya’nın doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

METEOROLOJİ UZMANI ORHAN ŞEN UYARDI:  ÖĞLEDEN SONRA YAĞIŞ VAR

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Marmara’da beklenen yağışla ilgili şu uyarılarda bulundu:
“Bugün ülkede güneyli rüzgarlar hakim. Marmara, Ege, Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yer yer fırtına hızında esecek. Rüzgar gece yarısından sonra Marmara’da kuzeye dönecek. İstanbul ve Yalova’da fırtınaya dönecek. Rüzgarın kuzeye dönmesiyle sıcaklıklar 6-7 derece azalacak. Yarın Kuzey bölgeler karla karışık yağmur ve kar yağışı kıyılarda yağmur. İstanbul ve Yalova yarın yağmurlu Trakya tarafının yüksekleri karla karışık yağmur.”

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz