İNCE’DEN SERT İDLİP AÇIKLAMASI: "SUUDİ KRALI BENİM 20 YAŞINDAKİ MEHMET’İMDEN DAHA MI DEĞERLİ" – Kent 77 TvKent 77 Tv
İNCE’DEN SERT İDLİP AÇIKLAMASI: “SUUDİ KRALI BENİM 20 YAŞINDAKİ MEHMET’İMDEN DAHA MI DEĞERLİ”
1.331
01 Mart 2020 - 17:41

CHP’li Muharrem İnce, “Kurtuluş Savaşı’nı yapan ordu, kimin ordusuydu? TBMM’nin ordusuydu. Eğer bir savaş varsa kararı verecek TBMM’dir. Millet iradesidir. milletvekilleri karar verir buna, sen değil.” dedi.

İnce, CHP’nin 11. Yalova Olağan İl Kongresi’ne katıldı.  Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen  kongrede konuşan İnce, 1699’daki Karlofça Anlaşmasından bu yana geçen süreçteki 223 yıldaki hiçbir savaşta kaybedilmediğini hatırlattı. 30 Ağustos 1922’de bu duruma Mustafa Kemal Atatürk’ün dur dediğini  kaydeden İnce, “Kıbrıs’ta mağlup olmadı, teröre karşı mağlup olmadı. 2. Dünya Savaşı’na girmedi mağlup olmadı. Şimdi en kritik günlerden geçiyoruz. Bir, ordunun moralini bozmayacağız. İki, gerçekleri söylemeye devam edeceğiz. Öyle yağma yok. Memleket sadece sizin değil. Siz sadece yönetiyor olabilirsiniz ama doğruları söyleyeceğiz. Kendi çocuklarına çürük raporu alıp, fakir fukaranın çocuğunu şehit diye başımızın üzerine koyarız ama senin durumunu da anlatacağız. Senin ne yaptığını, yanlış kararlarını da anlatacağız. Bakın kutuplaştırıcı siyasetten Türkiye’ye hayır gelmez. Sorunları çözmek yerine sorunları çoğaltarak bu memleketin başını selamete kavuşturamayız.” diye konuştu.

KIVIRMADAN CEVAP VERİN
İdlip’te Türk askerine yönelik yapılan saldırıyla ilgili hükumete sorular yöneten İnce, “1, askerlerimize saldırıyı Rejim mi yaptı, Rusya mı yaptı? Bunu hala Rusya yaptı diyemiyorlar. 60 sene bu memlekette komünistler Moskova’ya diye bağırdınız, Türkiye’yi Moskova’ya kendiniz teslim ettiniz. Enerjisini, silahını, turizmini teslim ettiniz. Bunları konuşmayacak mıyız? Çocuklarımız, fakir, fukara çocukları şehit olmuş, parçalanmışlar. Rejim mi bombaladı, Rusya mı bombaladı? Kıvırmadan cevap istiyorum, kıvırmadan, mertçe. 2, S-400’ler ne oldu? Biz S-400 alacaktık, NATO üyesiydik. NATO üyesi olmamıza rağmen S-400 aldık. Ne oldu S-400’lere? Hangarlarda mı bekleyecek, kurulacak mı? Bu soruyu soracağız arkadaşlar. Ben hiçbir Mehmetçiğimin morali bozulsun istemiyorum. Ben devleti yöneten siyasetçilere sesleniyorum, askerlere değil. S-400’ler ne oldu?” ifadesini kullandı.

SOSYAL MEDYANIN FİŞİNİ ÇEKECEĞİNE GARİP GURABANIN ÇOCUĞUNU ARAP ÇÖLLERİNDEN ÇEK
NATO, BM Genel Kurulu’nun toplanmasına rağmen TBMM’nin hala toplanmamasını eleştiren İnce, şöyle konuştu:
“Kurtuluş Savaşı’nı yapan ordu, kimin ordusuydu? TBMM’nin ordusuydu. Eğer bir savaş varsa kararı verecek TBMM’dir. Millet iradesidir, milletvekilleri karar verir buna, sen değil. Hem S-400 alacaksın Rusya’dan. Sosyal medyanın fişini çekiyorsun, insanlar konuşmasın. En iyi yaptığın icraat o. İnsanlar haberleşmesin diye sosyal medyanın fişini çekiyorsun. Sosyal medyanın fişini çekeceğine, garip gurabanın çocuğunu Arap çöllerinden çekin. Bu ülkenin Cumhurbaşkanısın, tamam kabul ediyoruz. Millet seçti, yönetiyorsun. İYİ Parti, MHP, Büyük Birlik Partisi’ne bilgi veriyorsun, Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanına tenezzül etmiyorsun. Sen böyle mi devlet yöneteceksin? Sevmeye bilirsin, kırgın olabilirsin. Devlet yönetmek başka bir şeydir. Bilgi vermeye mecbursun. Türkiye Cumhuriyeti senin babanın çiftliği değil. CHP Genel Başkanına bilgi vereceksin.”
SUUDİ KRALI BENİM 20 YAŞINDAKİ MEHMET’İMDEN DAHA MI DEĞERLİ

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’in ölümü sonrasında Türkiye’de ulusal yas ilan edildiğini söyleyen İnce, Mısırlı babanın, şehit edilen 17 yaşındaki kızı Esma için yazdığı mektubun seslendirildiği videoya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ağladığını hatırlatarak,  “Mısırlı Esma öldüğünde kameraların önünde hüngür hüngür ağladı. Utanmıyor musun şimdi sırıtmaya. 80 yaşında kral öldüğünde bayrakları, ulusal yas ilan ediyorsun. 20 yaşındaki çocuklarımız anaları evde ağlıyor, eşleri evde ağlıyor. Hamile olan kadınlar ağlıyor. Ulusal yas filan yok. 80 yaşındaki Suudi Kralı benim 20 yaşındaki Mehmet’imden daha mı değerli, para mı daha değerli yoksa?” ifadesini kullandı.
500 GENÇ SURİYELİ TÜRKİYE’DE VOLTA ATARKEN…
Hükumetin mülteci politikalarını da eleştiren İnce, savaştan gelecek kadın ve çocuklara diyecek hiçbir sözün olmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
“500 bin savaşacak yaşta Suriyeli, İstanbul, Yalova, İzmir sokaklarında gezerken 20 yaşındaki Mehmet’imin İdlip’te şehit olmasını kabul edemem ben. Onlar burada gezerken ben kabul edemem. Kapıyı açınca kaçmaya başlıyorlar hemen. Bu toprakları, cumhuriyeti kuranlar 15’liler Türküsünü iyi bilir. Hatırlayın hey 15’li, 15’li diye. 15 yaşındaki çocuklar şehit oldu, bu memleketi öyle kurdu dedelerimiz.”

HAKİMLER BİLE ADALETE İNANMIYOR
Adalet Bakanlığı’nın hakim ve savcılara yaptığı ve gizli tutulduğu bir anketin varlığından söz eden İnce, “Mahkemeye düşseniz adil yargılanacak mısınız? Diye anket yapılmış. Hakimlerin yüzde 65’i inanmıyorum yargıya diyor. Yüzde 18’i inanıyorum diyor. Onlar da 3 yıldan daha az süreli hakimler. Yani AKP döneminde işe alınanlar” dedi.

 

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz