İlgili maddeden PFDK’ya sevk edilen tek kulübüz – Kent 77 TvKent 77 Tv
200
19 Ekim 2020 - 11:40
İlgili maddeden PFDK’ya sevk edilen tek kulübüz

Yalovaspor, Halide Edip Adıvarspor ile oynadığı kupa maçında KOVİD-19 Salgınında müsabakalarda uygulanacak tedbirlere ilişkin talimatlara aykırı hareketi nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi.

 

Koronavirüs Pandemisi nedeniyle TFF ile Sağlık Kurulu’nun yeni sezonda müsabakalarda uygulamaya koyduğu tedbirlere ilişkin talimatlar kapsamında; Yalovaspor, HEASK ile oynadığı maçın ardından TFF temsilcisinin raporu doğrultusunda PFDK’ya sevk edildi. Yeşil-Kırmızılı ekibimizin hukuk işleri de konuyla ilgili olarak hızlı bir şekilde gerekli evrakları düzenleyip TFF’ye itirazında bulundu. Federasyonun kararının bu hafta içerisinde belli olması bekleniyor.

 

PFDK’ya sevk gerekçesi açıklandı..

Öte yandan TFF’den Yalovaspor ile ilgili PFDK konusunda şöyle açıklama yapıldı: “Yalovaspor Kulübü’nün 14.10.2020 tarihinde oynanan Yalovaspor-Halide Edip Adıvarspor Ziraat Türkiye Kupası müsabakasındaki ‘talimatlara aykırı hareketi’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ve KOVİD-19 Salgını nedeniyle müsabakalarda uygulanacak tedbirlere ilişkin talimatın 6/5 maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.”

 

Talimat ne diyor?

TFF’nin salgın nedeniyle yeni sezon için yürürlüğe koyduğu talimatta Yalovaspor’un PFDK’ya sevkine neden olan madde şöyle: “(6/5) müsabakada taç çizgilerinde 2’şer, kale arkalarında 1’er olmak üzere 6 top toplayıcı görev yapar. Top toplayıcıların yaşları 18 ile 25 yaş arasında olmalıdır. Top toplayıcılar eldiven ve maske takmalıdır. Her top toplayıcıda topları dezenfekte etmek için dezenfektan ile hijyenik tek kullanımlık bez bulunmalıdır.”

 

Gerekli itiraz yapıldı..

Bu arada müsabakada Yalova’ya gelen TFF temsilcisi görevli Alpaslan Acar’ın Yalovaspor ile ilgili kasten rapor hazırladığı gelen bilgiler arasında. Aynı maddeden hiçbir kulüp hakkında rapor hazırlanıp TFF’ye sunulmadığı ve sadece Yalovaspor’un, ilgili talimattaki maddeden dolayı PFDK’ya sevk edildiği öğrenildi. Bu arada Yeşil-Kırmızılı kulüpte hukuk işleri, HEASK maçı sonrası PFDK’ya sevk kararının ardından gerekli evrakları hazırlayıp TFF’ye gönderdi. TFF’nin kararını hafta içerisinde açıklaması bekleniyor.

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz