İKLİM ADALETİ KERVANI YALOVA’DA – Kent 77 TvKent 77 Tv
İKLİM ADALETİ KERVANI YALOVA’DA
172
28 Mayıs 2022 - 15:15

İklim Adaleti Koalisyonu’nun bileşeni olan Marmara Yaşasın grubunun da dahil olarak çıktıkları 4 gün sürecek rotalarının Yalova noktasında dikkat çekme konuşması gerçekleştirdiler.

Yalova Organize Sanayi Bölgesi girişinde pankart açarak açıklamada bulundular.

Yalova Platformu sözcüsü Hakim Menteş yaptığı konuşmada, “Tersanelerden başlayalım, bizim derdimiz büyümesin belli bir boyutta kalsın ama sanayinin derdi de büyütelim para kazanalım. İçerilerde de diğer bölgelerde olduğu gibi organize sanayi bölgeleri yapılmakta. Aynı sorun burada da var.

Bu gaz sızar ya da termik santrale ulaşırsa hidrojen sülfüre dönüşüyor o zaman da on saniye yaşam süremiz var.

124 dönüm yeni yapılan tersane kısmı. Devletin arazisi 50 yıllığına ücretsiz olarak firmaya verildi. Hazine arazisi 2’inci Sınıf alüvyonlu topraktan oluşuyor, 5 metre kazıldığında dahi yine tarım toprağı ile karşılaşılır.

Türkiye’nin her tarafında Millet Bahçeleri yapılıyor. Bununla ilgili Yalova’da da bir yer seçildi. Seçilen yer 110 dönümlük Yalova Araştırma Enstitüsü Merkezi’nin, AR-GE arazisidir. Biz, yıllardır buranın korunması için mücadele ediyorduk ama sonunda buraya Millet Bahçesi yapılması kararı alındı.

Türkiye’de çok az bulunan tarım alanları, Millet Bahçesi ve Kimya Tesisleri için mahvediliyor. Orası da Türkiye’de ki bütün elma ve armut türü meyvelerin genlerinin korunduğu bir alandı. Gen bahçesi olarak biliniyor, aynı zamanda tarımın araştırma-geliştirmesinin yapıldığı bir alan. Orası da elimizden çıktı. Diyecek bir şey bulamıyorum.

Burayı tahsis eden Araştırma Müdürü hakkında görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunuldu. Valilik reddetti ama şimdi mahkeme kararıyla müdür hakkında suç duyurusu kabul edildi. Bakalım ne göreceğiz.” dedi.

Ülkede bulunan kirleticileri vurgulamak için koyuldukları yolda “İklim Adaleti Kervanı” oldukça yoğun bir programa sahip. Aktivistler, Çevre Koruma Faaliyetleri yürüten Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir araya gelerek, uzmanlar ve halkla buluşuyor.

Kervan yolculuğunda bulunan çevre aktivistleri farklı bölgelerdeki noktalarda çevre sorunları ile ilgili bilgi alarak çözüm arayışı içerisinde olmaya devam edeceklerini belirttiler.

Ekolojik sorunlar ve yıkım tespit edildikten sonra kamuoyuna duyuru yapılacak.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Güvenlik Görevlisi 1 Milyon Dolar ile Kayıplara Karıştı!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE MİNİKLER ÇEVRE MÜFETTİŞİ OLDU
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
BOLU BELEDİYE BAŞKANI TANJU ÖZCAN, BAŞKAN GÜREL’İ ZİYARET ETTİ
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
OTOPARK 190 ARAÇ KAPASİTELİ OLACAK
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ADİL YELE YAKAB BAŞKANI SEÇİLDİ

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz