“GAZZE’DE ANNE OLMAK’’ – Kent 77 TvKent 77 Tv
16
10 Mayıs 2024 - 12:15
“GAZZE’DE ANNE OLMAK’’

Ak Parti Yalova İl Kadın Kolları Başkanlığı, 12 Mayıs Pazar günü ‘Anneler Günü’ dolayısıyla “GAZZE’DE ANNE OLMAK” başlıklı bir basın açıklaması düzenledi.

 

Filistin’de sağlık sisteminin çökmesi nedeniyle yaklaşık 60 bin hamile kadın risk altında olması ve  her gün 180 anne ölümle burun buruna doğum yaptığına da değinildi.

 

Kıymetli basın mensupları, sevgili yol arkadaşlarımız basın açıklamamıza hoş geldiniz.

 

Pazar günü anneler günü. Günlerdir her yerde tatlı bir telaş yaşanıyor. Anneler günü öksüzlerin ve evladını kaybeden annelerin de ağır imtihanı… Fakat bir yandan da dünyanın orta yerinde, yanı başımızda Filistin’de, Gazze’de, Refah’ta yaşanan soykırım nedeniyle anne olmak hiç bu kadar zor olmamıştı…

Biz bugün okuldan gelecek çocuklarımızı, Gazze’li anneler ise çocuklarına verecek bir lokma ekmeği bekliyor. Bizler karışmasın diye çocuklarımızın defterlerine, kitaplarına isim yazarken, Gazze’li anneler ise cesetleri teşhis edilebilsin diye çocuklarının kollarına isim yazıyor.

 

Bir kadın, bir anne olarak çok net ifade ediyorum: Her can tek, her can biricik ve “bir cana kıyan tüm insanlığa kıymış gibidir”.

 

Filistin Sağlık Bakanlığının 5 Mayıs’ta yaptığı açıklamaya göre;

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 34 bin 683 kişi öldü, 78 bin 18 kişi yaralandı. Birleşmiş Milletler kadın biriminin raporuna göre Gazze’de 9 bin kadın öldü. Günde ortalama 63 kadın hâlâ ölüyor ve bunların 37’si ise anne. Kayıp ve akıbeti bilinmeyen kadınların sayısı 2 bin 100.

 

Peki ya sağ kalan ve yaşam savaşını sürdürmeye, çocukları için hayata tutunmaya çalışan kadınlar, anneler!

Filistin’de sağlık sisteminin çökmesi nedeniyle yaklaşık 60 bin hamile kadın risk altında. her gün 180 anne ölümle burun buruna doğum yapıyor. Ne diyordu Gazzeli anne? “Ben 6 çocuk doğurmakla yükümlüyüm. Çünkü 2’sini İsrail öldürücek, 2’si eve ekmek getirmek için çalışacak, 2’si de okusun ki ülke için işe yarasın.”

 

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
BAŞKAN FAZLACA, MÜZELER HAFTASINI KUTLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
EMEKLİLERE KYK MÜJDESİ!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Ekonomist Mahfi Eğilmez dolarla ilgili çok konuşulacak açıklamalar yaptı
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
VATANDAŞLAR KÖPRÜLERDEN GEÇEMİYOR!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Yalovalı okçu Şeydanur Milli takımda seçildi

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz