“ESNAFA CANSUYU OLUN, TAŞIN ALTINA ELİNİZİ KOYUN” – Kent 77 TvKent 77 Tv
“ESNAFA CANSUYU OLUN, TAŞIN ALTINA ELİNİZİ KOYUN”
351
07 Nisan 2020 - 13:53

YTSO Başkanı Tahsin Becan, “Var olma sebebiniz olan esnafa cansuyu olun, taşın altına elinizi koyun. Yaşanan bu zorlu süreçte bankaları firmalarımıza destek olmaya çağırıyorum” dedi.

 

Becan, üyelerin bankalara “İşe Devam Kredisi” için müracaata gittiğinde başvuruları bile alınmadan limit yok denilerek reddedildiğini söyledi. “İstihdam sayılarını düşürmeden çalışmaya devam eden ya da geçici olarak faaliyetlerine son veren fakat işçilerine maaşlarını ödeyen firmalarımız, bu zorlu dönemde bankalar tarafından yeterli desteği göremiyor” diyen Becan, açıklamasında şunları kaydetti:

“Bankalar müşteri ayrımcılığı yapıp öncelikle kendi müşterilerine kendileri ile çalışan firmalara öncelik veriyor. Diğer bir konu ise ödenekleri kendi müşterilerine fazla fazla kullandırmaları… Burada yapılması gereken kredi limitlerini azaltıp daha fazla firmanın kullanılmasını sağlamaktır.

Yine en önemli sıkıntılardan birisi de müracaatları bile almadan çok sıra var, ödenek bitti diyerek iş adamlarımıza yardımcı olmuyorlar. Ülkemizde bu dönemde pek çok işletmenin faaliyetleri geçici olarak durdu. Ciro kayıpları had safhada. Bu sıkıntıların giderilmesi için devletimiz tarafından açıklanan kredi desteklerinde de bankalar üyelerimize yardımcı olmakta direniyorlar. Kredileri hep kredibilitesi yüksek firmalara kullandırıyorlar. Tüm bankalara sesleniyorum. Bu dönem banka karlılığını düşünecek şirket ayrımı yapılacak zaman değildir. İş adamlarımız, üyelerimiz olmazsa bankacılık kesimi de olmaz. KGF ile riskin %80 i üstlenilmiş durumda. Çalışanıyla, işvereniyle bu krizden ülke olarak hep birlikte çıkacağız. Bu yüzden bankalar olarak üyelerimize destek olun, elinizi taşın altına koyun… Dünya olarak içinde bulunduğumuz bu zor günlerden biran önce kurtulmamız dileğiyle,  herkese, sağlıklı, huzurlu günler dilerim.”

Yazar

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

        WhatsApp
        Kent77 WhatsApp Hattı
        Kent77 Tv & Dijital Platform
        Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz